E-Devlet Kapısına Yeni Hizmet: Resmi Duyuru Geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı. BDDK resmi internet adresinden yapılan açıklamada "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" ekranının e devlet kapısı üzerinden açıldığına yer verildi.

E-Devlet Kapısına Yeni Hizmet: Resmi Duyuru Geldi

E Devlet 'ten yeni hizmet.

13 yıldır vatandaşlara yüzlerce hizmeti tek tuşla sunan e Devlet kapısına yeni bir özellik daha eklendi. Yapılan son dakika açıklamasında e-Devlet Kapısı 'nda, "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti ile hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğunun sorgulanabileceği bildirildi. 

Turkiye.gov.tr adresi üzerinde , e-Devlet Kapısı 'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmetin kullanıma açıldığı bildirildi. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile e-Devlet Kapısı işbirliğinde geliştirilen  "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmet için çalışmalar sona erdi. Çalışmaların tamamlanması ve BDDK ile E Devlet entegrasyonunun yapılmasının ardından yeni hzimet kullanıma açıldı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

BDDK resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan resmi açıklamada, 11. Kalkınma Planı 'na yer verildi ve  2019 ile 2023 yılları arasındaki faaliyetlere yer verildi. Resmi sayfada bulunan, kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı bir bakış açısıyla elektronik ortama taşınması ve e-Devlet Kapısı'ndan hizmet sunumunun artırılması amacı çerçevesinde, vatandaşlara hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı olduğu bilgisinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden güvenli bir şekilde sunulabilmesine yönelik olarak BDDK sorumluluğunda e-Devlet Kapısı'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmetin kullanıma açıldığı bildirildi.

BDDK 'dan yapılan açıklamada, söz konusu hizmetin turkiye.gov.tr adresi üzerinden kullanılmaya başlanacağına yer verildi. Açıklamada "Bu hizmet kapsamında hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecektir. Hesap bakiyesi, hesabın bulunduğu şube bilgisi ve benzeri ayrıntılar ilgili bankalardan öğrenilebilecektir. Sorgulamada, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurt içi şubelerinde açılmış olan, tasarruf mevduatı niteliğindeki, Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden, vadeli-vadesiz mevduat hesapları ile özel cari hesap ve katılma hesapları' bilgileri kullanılmaktadır." denildi. 

Peki sizce hangi hizmet e Devlet kapısına taşınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.