Deprem Sonrası Korkutan Açıklama (Yer Kabuğu Kırılırsa Ne Olur?)

Son dakika haberi: Depremle ilgili korkutan açıklama geldi. Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada yer kabuğunun kırılmış olabileceğini söyledi.

Deprem Sonrası Korkutan Açıklama (Yer Kabuğu Kırılırsa Ne Olur?)

Deprem sonrası korkutan açıklama.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy canlı yayında yaptığı açıklamada, 6,8 'lik deprem sonrası yer kabuğunuhn kırılmış olabileceğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Elazığ'da daha önce bir deprem olmuştu. Bu bölgenin kritik olduğunu söylemiştim. Doğal yolu fay hattının gerilimi yüksek bir bölge. Böyle bir depremin olabileceği hakimdi. Doğu Anadolu'da uzun süreden beri bir deprem yoktu. Beklenen bir depremdi. Ama bu deprem önemli. Yer kabuğunu kırmış olabilir. Bu anlamda da büyük bir enerji boşalmıştır. Bir iki evde hasar olmaması net bilgi göstermez. Ciddi bir hasar vardır. Umarım ölümler yoktur. Alüvyon bir zemin üzerinde. Özellikle kırsaldaki evler ciddi zarar görmüş olabilir. Manisa gibi bir durum olmaz. Büyüklükten dolayı can kayıpları olmuş olabilir. Bu yüzden müdahalelerin ciddi olması gerekir. Bir de hasar görmüş evlere vatandaşların girmemesi gerekir. Artçılar olacak. Sokaklarda da evlerin hemen önünde değil açık alanlarda olmaları gerekir'  Kaynak: Elazığ depremine ilişkin dikkat çeken açıklama 'Yer kabuğu kırılmış olabilir"

Yer kabuğu kırılırsa ne olur: Yer kabuğunun kırılması durumunda depremler daha az görülür. Bölgede fay hatlarında rahatlama olur.