Danimarka'da Bilgisayar Oyunlarında Başarılı Olanlar Hava Kuvvetlerinde İşe Alınacak

Danimarka Hava Kuvvetleri, bilgisayar oyunlarında başarılı gençleri orduda işe almaya başladı. Danimarka ordusu, Hava kuvvetlerini güçlendirmek için sıradışı adımlar atmaya devam ediyor. 

Danimarka'da Bilgisayar Oyunlarında Başarılı Olanlar Hava Kuvvetlerinde İşe Alınacak

Bilgisayar oyunlarında başarılı olanlar Pilot, radar operatörü, uçuş şefi olarak işe alınmaya başlandı.  Resmi açıklama Danimarka Savunma Bakanlığı'ndan geldi.  Bilgisayar oyunu oynayan kişilerin öğrenme, hayal gücü yeteneklerinin gelişmiş olduğu, baskı altında sakin kalma, hızlı refleks, karar verme, iyi takım arkadaşı olabilme gibi özellikleri olduğuna dikkat çekilerek, tüm bunların hava kuvvetlerinin işine yarayan unsurlar olduğu vurgulandı. Fakat , bilgisayar oyunları oynayan herkes orduda görevlendirilemeyecek.

Öncelikle bazı testleri geçmeleri gerekiyor. Bunların sağlık, spor testleri olacağı belirtiliyor. Bu süreci başarıyla tamamlayan adaylar, iyi bir asker olup olamayacakları konusunda testlere tabi tutulacaklar.  Danimarka Ordusu'un bilgisayar oyunları oynayanlara olan ilgisi aslında yeni değil. 2017 yılında kullanılması zor uçuş programlarının, bilgisayar oyuncuları tarafından kolaylıkla kullanılabildiğinin anlaşılmasıyla bu kişilere iş imkanları yaratılmaya başlandı.

KAYNAK: HABERTÜRK