Cyberpunk 2077 Geliyor: İşte İlk Test Sonuçları ve Çıkış Tarihi

Cyberpunk 2077 adlı oyun için geri sayımda sona gelindi. Büyük bir merakla beklenen oyun için son saatlere girilirken test sonuçları geldi ve ekran kartları detayı oyun severleri üzdü.

Cyberpunk 2077 Geliyor: İşte İlk Test Sonuçları ve Çıkış Tarihi

Cyberpunk 2077 sonunda çıkıyor.

Oyunseverlerin büyük bir merakla beklediği Cyberpunk 2077 sonunda çıkıyor. Son günlerin en çok konuşulan oyununda geri sayımda son saatlere girilirken oyunun iyi mi kötü mü olacağı çok merak ediliyor. Son haftalarda gündemde sürekli konuşulan, oyun severlerin büyük bir merakla beklediği Cyberpunk 2077 için son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre ön yüklemeye oyunun açıldığı bildirildi. Ön yüklemenin başlaması ile birlikte oyun ile ilgili ilk bilgiler ve deneyimler de gelmeye başladı.

NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Cyberpunk 2077 adlı oyun 10 Aralık 2020 günü piyasaya çıkacak. Şu an yapım henüz piyasaya çıkmadı ama yapılan testlerde oyunu başarılı olduğu bildirildi. Testlerin yapılması sonrası sonuçlar da geldi ve oyunun bazı ekran kartlarında çalışmakta zorlanacağı sonucu ortaya çıktı. 

AMD ve NVIDIA ekran kartlarının boy gösterdiği testler, Tomshardware tarafından yapıldı. Söz konusu testlerde en çok dikkat çeken ekran kartı NVIDIA RTX 3090 modeli. Fakat bu model bile tam anlamıyla istenen performansı göstermiyor gibi görünüyordu.

EN İYİ SONUCU VEREN EKRAN KARTI

RTX teknolojisi kapalı olduğu zaman bile ekran kartı istenen FPS değerine çıkamıyor. En iyi sonucu veren RTX 3090 modeli gibi gözüküyor. Buna rağmen oyundan beklenen sonuçların alınamadığı görülüyor. 

RTX kapalı ve oyun 4K ultra ayarlardayken ortalama olarak 46 FPS değeri göze çarpıyor. Minimum değer kısmına baktığımızda ise 39 FPS olduğu görülüyor. Bu en iyi sonucu veren RTX 3090 kartı için geçerli olduğunun altı çizildi. . Yerel 4K ile RTX teknolojisini de açtığınızda ise kötü sonuçlar karşımıza çıkıyor. Ortalama FPS 20, en düşük ise 17 çıkıyor.

Burada NVIDIA’nın bir artısı var. O da DLSS 2.0 teknolojisi. Bu teknoloji açıkken, oyun 4K ultra ayarlarda ortalama 74 FPS değerini görüyor ve minimum kısımda da 57 FPS değerini görüyor. Bu sonuçlara bakacak olursak Cyberpunk 2077, RTX desteğiyle epey bir zorlayacak. Tabii ki oyun yeni ve bir optimizasyon sorunu da olabilir.

Zaten yayınlandığı gibi 46 GB güncelleme alacak. Bu güncelleme ile değişiklik bekleniyor.

Kaynak: Pchocasi