Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Sosyal Medya Kapatılmayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyanın kapatılmasına yönelik bir planın söz konusu olmadığını fakat düzenleme için uzlaşma ortamı oluştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Sosyal Medya Kapatılmayacak

Son günlerin en büyük tartışma konularından biri haline gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklamalar art arda geldi. Gerçek hayatta suç olan her şeyin sanal hayatta da suç olduğunu söyleyen Kalın, sosyal medyanın kapatılması diye bir şeyin söz konusu olmadığını fakat düzenleme konusunda konsensüs oluştuğunu söyledi.

Kalın, "Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan yok ama düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştu. Burası 'Gerçek hayatta suç olan sanal hayatta da suçtur' ilkesiyle hareket edilmesi gereken bir alandır.Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan yok ama düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştu." diye konuştu. Ayasofya'nın İbadete açılmasına yönelik tartışmalara da değinen Kalın, "İbadete açılması, tarihi dünya mirası kimliğinden bir şey eksiltmez.Daha fazla insan orayı ziyaret edebilir." ifadelerini kullandı.