Cihazınız Çökebilir.. WhatsApp'ta Güvenlik Açığı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ı kullananlara son dakika uyarısı geldi. Yapılan açıklamada bir güvenlik açığının ortaya çıktığı bildirildi.

Cihazınız Çökebilir.. WhatsApp'ta Güvenlik Açığı

WhatsApp 'ta güvenlik açığı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ta bir güvenlik açığı bulundu. Edinilen bilgilere göre WhatsApp ’ın CVE-2019-11931 adlı yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada hackerların kullanıcılara gönderdiği videonun açılması ile sistem çöküyor. Özel olarak hazırlanan ve MP4 formatında olduğu öğrenilen video, WhatsApp üzerinden kullanıcılara iletiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan güvenlik uzmanları, uygulamadaki açığın Android ve iOS işletim sistemi kullanan cihazları etkilediği bildirilirken bilgisayar üzerinden WhatsApp açıldığında da chazın çökebildiği bildirildi. 

Cihaz çökmesinin yanı sıra hackerler, bu videolarla uzaktan komut yolu ile chazın kontrolünü eline alabiliyor. 

Independent Türkçe 'nin  aktardığına haberde kullanıcıların dikkatli olması ve bilinmeyen numaralardan gelen videoları açmaması, indirmemesi gerektiği bildirildi. 

GÜNCELLEME YAYIMLANDI

WhatsApp 'ı bünyesined bulunduran sosyal medya devi Facebook, güvenlik açığının etkilediği tüm platformlar için güncelleme yayımladı. 

WHATSAPP BU CİHAZLARDA ARTIK ÇALIŞMAYACAK

Neowin'de yer alan habere göre, 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp, Windows işletim sistemli telefonlara olan desteğini sonlandırıyor. 

Bu kararın ardından 16 Aralık günü WhatsApp, sürümleri Windows mobil işletim sistemi olan akıllı telefonlarda güncellenmeyecek ve indirilmeyecek.

Daha önce de WhatsApp, iOS 7, Android 2.3.7 ve önceki sürümlerine verdiği desteği sonlandırmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA