ChatGPT komedi konusunda sınıfta kaldı! Yapay zekâ botu, komik olma konusunda sorun yaşıyor!

Yapay zeka uygulaması olan ChatGPT, komik olma konusunda sorun yaşıyor.

ChatGPT komedi konusunda sınıfta kaldı! Yapay zekâ botu, komik olma konusunda sorun yaşıyor!

Son zamanaların popüler yapay zekâ botu olan ChatGPT'yi pek çok alan da kullanılıyoruz. İnsanlar Open AI’nin ürünü ChatGPT gibi botları iş hayatında değerlendirmenin yollarını arıyor.

En son modeli olan GPT-4, bağlamsal anlama ve rasyonalizasyonda ileriye doğru büyük bir sıçrama kaydettiğini gösteren GPT-4 dikkat çekti. Ekonomi profesörü Bryan Caplan, botun ekonomi testinde üç ay içinde kaydettiği ilerleme karşısında şok olduğunu ve notunu D’den A’ya yükselttiğini söyledi.

Pek çok kişi bu yükselen trend sebebiyle işinden olmaktan korksa da hâlâ istenilen seviyeye ulaşılmış değil; özellikle de yaratıcı işlerde. Araştırmacılar, ChatGPT’nin sadece 25 fıkra anlatabildiğini ve yeni fıkralar, şakalar uyduramadığını buldu.

Yeni bir araştırma makalesine göre ChatGPT’nin komik olmaması ve şakalarının orijinal olmaması dikkat çekti.

chatgpt-komik-olma-konusunda-sorun-yasiyor-kamubulteni.jpg

EĞLENCELİ AMA KOMİK DEĞİL

İki Alman araştırmacısı olan Sophie Jentzsch ve Kristian Kersting, ChatGPT’nin gerçekten komik olup olmadığını ve bağlama dayalı mizah veya yalnızca çevrimiçi bulunan şakaları kopyalayıp kopyalamadığını çözmeye çalıştı.

Chatbot’a “herhangi iyi bir şaka biliyor musun?” diye soran araştırmacılar, ChatGPT’nin 1.008 şaka üretmesini sağladı. Bununla birlikte, araştırmacıların bulduğuna göre, yüzde 90’dan fazlası aynı 25 şaka ve varyasyonlarından oluşuyordu.

Sophie Jentzsch ve Kristian Kersting’in “ChatGPT eğlenceli ama komik değil!” başlıklı makalelerine göre, bot henüz komik orijinal içerik oluşturamıyor.

ChatGPT, hızlı gelişimiyle uzmanları endişelendiriyor ve yapay zekâ etik uzmanları, özellikle işgücü piyasası ve hatta insanlık konusunda endişelerini son zamanlarda sık sık dile getiriyor. Hatta Hollywood’da yaşanan yazarlar grevinde senaristlerin talepleri arasında yapay zekâ botunun kullanılmaması bile var ki bu istekleri uzun vadede olumlu bir şekilde karşılanmadı.