Cep Telefonları İçin Flaş Karar Milyonlarca Telefon Çöpe Gidecek

Yasa teklifiyle 1 yıl içerisinde sinyal alınmayan tüm telefonlar iptal edilecek, IMEI numarası bloke olacak.

Cep Telefonları İçin Flaş Karar Milyonlarca Telefon Çöpe Gidecek

AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifine göre göre son 1 yıl içerisinde hiç sinyal alınmayan cep telefonlarının IMEI numarası bloke olacak. Bu şekilde 1 yıldır hiç açılmayan ve sinyal vermeyen telefonlar kullanılamaz hale gelecek.

AK Parti, kullanılmayan telefonların bloke olmasını sağlayacak teklifi meclise sundu. Meclise sunulan teklife göre 1 yıl içerisinde hiç sinyal alınmayan telefonlar çöp olacak. Bir gün lazım olur diye sakladığımız telefonlarda bu yasadan etkilenecek ve eğer son bir yıldır sinyal alınamamışsa bu telefonlarda artık tarih olacak ve iletişime kapanacak.

Teklifle ayrıca giderek yaygınlaşan makaronda yerli üretim şartı getirilirken tütün kaçakçılığı yapanların hapis cezası da seçim öncesinde hapis yatılmayacak şekilde aşağı çekildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre AKP milletvekillerinin hazırladığı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Daha çok tütün üretimi ve kaçakçılığıyla ilgili yeni düzenlemelerin yer aldığı teklifte, kullanılmayan cep telefonlarıyla ilgili milyonlarca kişiyi etkileyecek önemli bir madde de yer aldı. Maddeyle, halen 7 yıl olan cep telefonlarındaki sinyal alma sınırı 1 yıla düşürülüyor. Buna göre, kesintisiz 1 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan, yani telefon görüşmesi yapılmayan ya da mesaj atılmayan, internete girilmeyen cihazların elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılarak pasif hale düşürülecek. Teklife göre, 1 yıl geçtikten sonra cep telefonunu son kullanan kişi bir sim kart takarsa, telefon tekrar aktif hale gelecek. Ancak pasife alınmış telefon başkasına satılmış ya da hediye edilmişse telefonu alan kişinin sim kartı o telefonda çalışmayacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /