Bu Uygulamayı Hemen Kaldırın 1 Milyondan Fazla İndirildi

Facebook’ta kullanıcıların kimlik bilgilerini çaldığı tespit edilen ve 1 Milyondan fazla indirilen uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı.

Bu Uygulamayı Hemen Kaldırın 1 Milyondan Fazla İndirildi

Teknoloji geliştikçe kötü işlerde kullanılan uygulamalarda günden güne hayatımıza daha fazla girmeye başladı. Adeta güvenliğimizi tehdit eder hale gelen bu uygulamalara bir yenisi daha eklendi. 1 Milyondan fazla indirilen ve Facebook kimlik bilgilerini çalıdığı tespit edilen PIP Pic Camera Photo Editor uygulamasının Google Play Store’dan kaldırıldığı açıklandı.

Facebook Kimlik Bilgilerini Çalıyor

ShiftDelete'in haberine göre uygulamanın ne tür bir trojana veya kötü amaçlı yazılıma sahip olduğu açıklanmadı, ancak kullanıcı adı ve şifreler dahil Facebook kimlik bilgilerini çaldığı belirtiliyor. Bu da hackerların hedef kullanıcıların hesabına erişmesine, önemli verileri ele geçirmesine ve hatta diğer kullanıcılara dolandırma amaçlı aldatıcı mesajlar göndermesine ortam hazırlıyor.

Uygulamayı İndirdiyseniz Hemen Şifrenizi Değiştirin

PIP Pic Camera Photo Editor, an itibarıyla Google Play Store‘dan kaldırıldı. Ancak uygulamayı daha önce indiren kullanıcılar için tehlike devam ediyor. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, zaman kaybetmeden Facebook şifrenizi değiştirmenizde fayda var.

Facebook kimlik bilgilerini gözüne kestiren bu kötü amaçlı yazılım, Dr. Web tarafından tespit edildi. Ancak maalesef kullanıcı güvenliğini tehdit eden tek uygulama bu değil.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /