Bu Karıncalar Kendini Halkına Feda Ediyor! İşte Bal Küpü Karıncalarının Öyküsü!

Bal küpü karıncaları veya sürüngenler olarak da bilinen bal küpü karıncaları, yiyecek eksikliği olduğunda hayatta kalmak için özel bir strateji benimsemiş normal karınca türleridir.

Bu Karıncalar Kendini Halkına Feda Ediyor! İşte Bal Küpü Karıncalarının Öyküsü!

Kıtlık zamanlarında koloni üyelerini beslemek için vücutlarında yiyecek depolarlar. Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya ve Afrika'nın kurak bölgelerinde bulunurlar. Kötü zamanlarda hayatta kalmak için mükemmel bir strateji.

Çalışan karıncaların bir kısmı yemek yer ve onu tatlı şurup haline çevirir ve bu şurubu karınlarında biriktirir. Koloninin işçi karıncaları, genellikle şişen ve canlı saklama kapları gibi görünen bal çömleği karıncalarını besler ve onlara bakar. İşçi karıncalar, bal küpü karıncalarını vücutlarında depoladıkları şekerli sıvılar ve diğer besleyici maddelerle beslerler. Bal küpü karıncalar hareket edemeyecek kadar büyüyebilirler ve karınca kolonisi içindeki özel bir odada tutulurlar.

Yiyecek kıtlığı zamanlarında, işçi karıncalar, vücutlarına hafifçe vurarak bal çömleği karıncalarının depolanmış yiyecek rezervlerinden faydalanacaktır. Bal çömleği karıncaları daha sonra işçi karıncaların tükettiği ve diğer koloni üyelerine dağıttığı depolanmış yiyecekleri kusar.

Baskıncı karıncalar, temel depolanmış yiyecekleri içerdiklerinden, kolonilerden bal çömleği karıncalarını çalabilir. Bal küpü karınca kolonileri, baskınlara karşı savunma yapacaktır, ancak başarılı hırsızlık, yiyecek rezervlerini önemli ölçüde etkileyebilir. Myrmecocystus mimicus gibi bazı karınca türleri, koloni girişlerini korumak için daha büyük başlı, çeneli işçileri kullanan özel savunma mekanizmaları geliştirmiştir. Bal küpü karıncaları, koloninin hayatta kalması için çok önemlidir ve karınca kolonileri, onları baskın karıncalardan korumak için stratejiler geliştirmiştir.

Bal küpü karıncaları, kaynakların yeniden dağıtılmasına yardımcı olarak ve zor zamanlarda kolonilerinin hayatta kalmasını destekleyerek çevrelerinin ekolojisinde önemli bir rol oynarlar. Ayrıca, onları bir besin kaynağı olarak kullanan bazı yerli halklar tarafından bir incelik olarak kabul edilirler.

main-qimg-2b2df355963ae21498e77e2029b3a0af.jpg