Bir Astrofizikçi Açıkladı: Zamanda Yolculuk Bu Şekilde Mümkün

Bir Astrofizikçi, Einstein tarafından bulunan genel görelilik kuramına dayanan teorik bir çalışma yaptı ve zaman makinesinin temeli olan bilimsel bir denklem yazdığını dünya kamuoyuna açıkladı.

Bir Astrofizikçi Açıkladı: Zamanda Yolculuk Bu Şekilde Mümkün

Astrofizikçi Ronald Mallett bir açıklama yaptı ve teorik olarak zamanda geriye gitmenin bir yolunu bulduğunu söyledi.  Connecticut Üniversitesi 'de fizik profesörü olan Mallet, yakın zamanda CNN 'e zaman makinesinin temeli olabilecek bilimsel bir denklem yazdığını ve hatta teorisinin önemli bir bileşeni için prototip cihaz yaptığını dünya kamuoyuna duyurdu.

İzafiyet teorisine dayandıırlan bu teoride eğer bir astronot, 1 haftadan daha az bir süre ışık hızında  yolculuk ederse, Dünyaya döndüğünde 10 yıl geçmiş olur. Bu da, astronotun geleceğe yolculuk etmiş gibi görünmesini sağlar.

Geleceğe yolculuk bu şekilde açıklanırken geçmişe yolculuk ayrı bir konu haline geliyor. Mallett, lazer kullanarak bu sorunu çözebileceğini  iddia ediyor.

Astrofizikçinin konu ile ilgili yaptığı açıklamaya bakacak olursak zaman makinesi, başka bir Einstein teorisi olan genel görelilik kuramına dayanıyor. Bu teoriye göre büyük nesneler uzay-zamanı büker ve daha güçlü kütle çekimi, daha yavaş zaman anlamına gelir.

Mallett açıklamasında "Uzayı bükebiliyorsanız, uzayı burma olasılığınız vardır. Einstein'ın teorisinde, uzay dediğimiz şey zamanı da içerir. Bu yüzden buna uzay-zaman denir. Uzaya ne yaparsanız, zamana da aynısı olur. Bir halka lazer tarafından üretilen çekim alanının türünü incelemek, dolaşımdaki ışık demetine dayanan bir zaman makinesi olasılığına yeni bir yol sunabilir." ifadelerini kullandı.

Mallet, çalışmasıyla ilgili iyimser olsa da meslektaşları, çalışmanın gerçek bir zaman makinesi ortaya çıkaracağına şüpheli yaklaşıyor. Mallet ise fikrinin tamamen teorik olduğunu kabul ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA