Bing'e Kötü Haber: Samsung Varsayılan Arama Motorunu Google Olarak Kullanmaya Devam Edecek!

Samsung'un yeni çıkan telefon modellerinde Bing arama motorunun varsayılan arama motoru olacağı iddia edilmişti.

Bing'e Kötü Haber: Samsung Varsayılan Arama Motorunu Google Olarak Kullanmaya Devam Edecek!

Samsung yaptığı açıklamada Google'ın varsayılan arama motoru olmaya devam edeceğini belirtti.

The Wall Street Journal'ın bir raporuna göre akıllı telefon üreticisi Samsung, Bing'i şirket içi web tarayıcısında varsayılan yapma planlarından vazgeçti.

Görünüşe göre Samsung, Bing'i mobil web tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak kullanmayacak. Bu, The Wall Street Journal'ın bir raporuna göre , Samsung'un şirket içi İnternet Tarayıcısında Google'ı Bing ile değiştirmesi gerekip gerekmediğine ilişkin dahili bir incelemeyi duraklattığını söylüyor.

Samsung telefonlarına önceden yüklenmiş olarak gelen Samsung İnternet Tarayıcısı, uzun süredir varsayılan arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. The New York Times tarafından geçen ay bildirildiği üzere Google çalışanları, Samsung'un arama devinin anlaşmadan elde ettiği yıllık 3 milyar dolarlık geliri tehlikeye atarak Bing'e geçmeyi düşündüğünü öğrenince "şok oldu".

WSJ'ye göre akıllı telefon üreticisi, görünüşe göre Bing'e geçmenin çok fazla kesintiye neden olmayacağını düşündü, çünkü Samsung akıllı telefon kullanıcılarının çoğu (ben dahil) zaten şirket içi tarayıcısını kullanmıyor. Ancak şimdi Samsung, Google ile ilişkisini nasıl etkileyeceği ve pazarın bu hamleyi nasıl algılayacağı konusundaki endişeler nedeniyle değişimden geri adım atıyor.

Samsung'un en başta neden Bing'e geçiş yapmak istediğini bilmiyoruz, ancak Microsoft'un yapay zekaya hızlı genişlemesinin bir rol oynaması olası . Ancak son haftalarda Google, arama motoruna yapay zeka destekli özellikler ekleme çabalarını artırdı ve Bard sohbet robotunu bekleme listesinde olmayan herkesin kullanımına açtı .

Bu, Samsung'un asla Bing'e geçiş yapmayacağı anlamına gelmez . WSJ , Samsung'un Bing'i gelecekte varsayılan arama motoru olarak kullanma konusunda "kapıyı kalıcı olarak kapatmadığını" bildirdi.

Kaynak: Verge