Bilgisayarınız bir anda bozulduysa sebebi bu olabilir! Her gün milyonlarca kişi aynı hatayı yapıyor

Günümüzde pek çok kişi artık geceleri bilgisayarlarını kapatmıyor. Bu bazı durumlarda faydalı olsa da bazı durumlarda zarar da verebilir. Bu, bilgisayarınızın yavaşlamasına ve hatta arızalanmasına neden olabilir. Peki geceleri bilgisayarınızı kapatmalı mısınız? İşte yanıtı..

Bilgisayarınız bir anda bozulduysa sebebi bu olabilir! Her gün milyonlarca kişi aynı hatayı yapıyor

Geceleri bilgisayarı kapatmak mı yoksa uyku moduna geçirmek mi daha iyi? ABD'li bir güvenlik şirketinin yaptığı araştırmaya göre insanların yalnızca %37'si geceleri bilgisayarlarını kapatıyor. Bilgisayarınızın geceleri kapanması veya uykuya geçmesi, onu ne sıklıkta kullandığınız, güvenlik ayarları ve enerji tüketimi şeklinde faktörlere bağlıdır.

Uyku modu, bilgisayarınızın belirli bir süre sonrasında otomatik olarak girdiği bir güç tasarrufu modudur. Bu mod enerji tasarrufu sağlamakla birlikte, bilgisayarınızın hızlı bir şekilde tekrar kullanılmasını sağlar. Fakat; güvenli olmayan ya da güç tüketimi konusunda endişe duyuyorsanız uyku modu sizin için uygun olmayabilir.

geceleri bilgisayarınızı kapatmalı mısınız

Bilgisayarınızı kapatmak enerji tüketimini azaltır ve güvenlik risklerini en aza indirir. Ayrıca bilgisayarınızın sorunsuz olarak çalışmasını sağlar. Bunun nedeni sürekli açık olan bir bilgisayarda RAM'in temizlenmemesidir. Bu gidişle bir hafta boyunca elektriği kesmezseniz ilk günün verileri dahi RAM'e kaydedilecektir. Bu, bilgisayarınızın RAM'ini doldurur ve yavaşlatır. Ancak bilgisayarınızı güç dalgalanmalarından dolayı sık sık kapatıp açmak bilgisayarınıza zarar verebilir.

Bilgisayarımı kapatmalı mıyım yoksa açık mı bırakmalıyım?

Bilgisayarınızı ne sıklıkla açıp kapatacağınız kullanım alışkanlıklarınıza göre değişiklik göstermektedir. Bilgisayarınızı sık sık ve aynı zamanda kısa süreli kullanıyorsanız mutlaka açık bırakmanızı öneririz. Ancak bilgisayarınızı uzun süre kullanmayacaksanız (örneğin, yatarken) kapatmalısınız.

Bu nedenle kapatma veya uyku modu seçiminiz bilgisayar kullanımı alışkanlıklarınıza bağlı olabilir.