Benzinli ve Dizel Araçlar İçin Flaş Karar O Tarihten Sonra Satılmayacak

Benzinli ve dizel araçları olanları üzecek bir haber geldi. Avrupa Birliği tarafından alınan karar gereği benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor. Tarih belli oldu, karar alındı.

Benzinli ve Dizel Araçlar İçin Flaş Karar O Tarihten Sonra Satılmayacak

AB Konseyi, Avrupa Parlementosu ile üye ülkeler arasında, taşıtlarda yeni karbon emisyon standartları getirecek düzenlemeye ilişkin yapılan müzakerelerde uzlaşı sağlandı.

Benzin ve Dizel Araçların Satışı Yasaklanıyor

Otomobil üreticileri tarafından 2035 yılına kadar karbon emisyonları yüzde 100 azaltılacak. AB ülkeleri, 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli de dahil olmak üzere içten yanmalı motora sahip yeni otomobillerin satışını yapamayacak.

Euronews’te yer alan habere göre AB üyesi ülkelerde 2035'ten itibaren satılacak yeni bütün otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekecek.

2030 yılı emisyon düşürme hedefi de otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için de yüzde 50 olacak.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AP ve AB Konseyi arasında 2035 itibarıyla sıfır emisyonlu yeni otomobil satışları konusunda bugün sağlanan siyasi anlaşma, 2030 iklim hedefimize ulaşmak için çok önemli bir dönüm noktasıdır." ifadesini kullandı.

AB, 2050'ye kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

Düzenleme, bu aşamadan sonra resmen onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /