Bakan Varank Az Önce Açıkladı: Her Ay 4 Bin 500 TL Burs Verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferans yöntemiyle katıldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'nda, istihdam, finansa erişim ve sosyal koruma alanlarında tarihi adımlar atıldığını söyledi.

Bakan Varank Az Önce Açıkladı: Her Ay 4 Bin 500 TL Burs Verilecek

Girişim ekosistemini korumaya özen gösterdiklerini söyleyen Varank, pandemi dönemiyle birlikte teknoparklar ve Ar-Ge tasarım merkezlerinde yaptıkları çalışmaları da aktardı.

Sanayi Doktora Programına ilişkin de açıklamalarda bulunan Mustafa Varank, yüksek nitelikli iş gücünün sanayiye entegresini amaçlayan Sanayi-doktora programı sonuçlarının netleştiğini belirterek, "47 üniversitenin, 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyeceğiz. Sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 645 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Bu öğrencilerimize eğitimleri süresince aylık 4 bin 500 lira burs desteği sağlıyoruz. Mezuniyetlerini takiben 3 yıl boyunca istihdam desteği de sunuyoruz. Programı ilk defa geçen sene başlatmıştık. Sektörden çok yapıcı geri dönüşler aldık. Bu sene, geçen seneye göre üniversite sayısı da firma sayısı da öğrenci sayısı da arttı. Teknopark firmalarımız da programdan yararlanabiliyor. Program, getirdiği vizyoner yaklaşımla sanayideki yapısal dönüşümde kritik bir rol oynayacak." dedi.