Bakan Mustafa Varank Açıkladı TOGG’un Fiyatı Ne Kadar Olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan TOGG fiyatları ile ilgili flaş açıklamalar geldi.

Bakan Mustafa Varank Açıkladı TOGG’un Fiyatı Ne Kadar Olacak

TOGG’un üretim tesisinin açılmasına sayılı günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.

A Haber Ankara Temsicisi Murat Akgün’ün konuğu olan Bakan Mustafa Varank, TOGG fiyatları ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin İlk Otomobili”

Daha önce otomobil yapma girişiminde bulunulduğunu belirten Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk yerli otomobili değil aslında Türkiye'nin ilk otomobili diyebiliriz. Türkiye'nin daha önce bir Devrim Otomobili macerası olmuştu. Ama o proje hayat bulamadı. Bu Türkiye'nin yıllardır beklediği ilk otomobili. Hatta TOGG'daki arkadaşlarımızın deyimi ile bir otomobilden öte bir proje. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim'de Gemlik'teki tesisin açılışını gerçekleştirecek. İlk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz.’’ dedi.

Vatandaş 2019’dan Beri Fiyatını Merak Ediyor

TOGG’un 2019’da ilan edildiğini belirten Bakan Varank, ‘’ Bu projeyi ilk ilan ettiğimiz andan itibaren bu arabaları 2019'un sonunda tanıttığımızdan itibaren vatandaşlarımız fiyatını merak ediyor. Tabii bu özel sektör yatırımı. Burada bir otomobil üretmenin yanında bir teknolojik alet üretmenin yanında şirket bir marka oluşturmaya çalışıyor. Bir ticari girişimi hayata geçirmeye çalışıyor’’ ifadelerini kullandı.

TOGG’un Fiyatı Ne Kadar Olacak

bu araçlarla ilgili en merak edilen konuların başında gelen fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu manada fiyat politikaları şirketin belirleyeceği konular ama ilk günden itibaren arkadaşlarımız C segment SUV ile piyasaya çıkacaklarını belirtiyorlar. C segment SUV araç ile piyasaya çıkacağız. Piyasaya hitap edecek bir fiyat olacak. Piyasadaki C segment SUV araçlar ile fiyatı benzer olacak. Elektrikli olmasına rağmen dizel-benzinli araçlarla fiyat olarak rekabet edecek. C segmente ilgi giderek artıyor. Müthiş bir talep var ama henüz ön talep alınmadı’’ değerlendirmesinde bulundu.

İşte Bakan Varank’ın açıklamasından önce çıkan diğer açıklamalar;

Şirketin maliyet hesapları ile ilgili ve piyasada tutunacakları fiyatlarla ilgili bir husus. Buna şirket karar verecek. C segment bir araçtan daha kaliteli olan bir araç. Şirket rakip olarak hangi araçları görüyorsa o fiyat politikasından piyasaya girmiş olacaklar. Mart ayında satılacak bir araç için şimdiden bir fiyat söyleme imkanımız yok. Buna şirketteki arkadaşlarımız karar verecek. Elektrikli otomobillerle ilgili son dönemde ÖTV oranlarını yüzde 10'lara kadar düşürdük. Vatandaşımızın elektrikli, çevreye saygılı yeni nesil araçları alabilmesi için hükümet olarak vergi politikalarında gerekli adımları atmış olduk. Burada şirket satışa çıktığı zaman belirtecektir.

TOGG'a müthiş bir talep var. Ama resmi olarak daha ön satışı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Tabii önümüzdeki dönemlerde şirket bununla ilgili planlamalarını yapacaktır. Normalde bir araç piyasaya çıktığı gün siparişler başlamaz. Normalde ticari olarak bu böyle olmaz. Şirket bununla ilgili kendi hazırlıklarını yapıyor. Türkiye'nin otomobili projesi müthiş heyecan uyandıran bir proje. Vatandaşlarımızın gündeminde bu konu var. Tabii bilindiği gibi Türkiye otomotiv üretiminde güçlü ülkelerden bir tanesi. Türkiye Avrupa'nın 1 numaralı ticari araç üreticisi konumunda. Bizim otomotiv endüstrisinde güçlü bir temelimiz var. Ama Türkiye'nin Otomobili Projesi değişen dönüşen endüstride bu teknoloji değişirken dünyaya Türkiye'nin sunduğu bir alternatif olacak. Biz otomotiv endüstrisinde yeni bir varlığı ortaya koyduk.

Türkiye’nin Milli Füzesi Tayfun

Türkiye savunma sanayinde gerçekten müthiş bir ivme yakaladı. Bu başarının arkasındaki vizyonu çok iyi anlamamız lazım. 2004 yılında Savunma Sanayi Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zaman Başbakandı ve bir şeyin kararını verdi. Dedi ki , "Biz kritik ürünleri eğer yurt dışından alıyorsak bunları yerlileştirmek için yeni bir hamle başlatmamız lazım. Eğer bir ürünü Türkiye'de yapamıyorsak yurt dışında tedarik etmeyi bırakmamız lazım" sözlerini kullandı. İşte o karar sonrasında Türkiye Cumhuriyeti savunma sanayisinde gerçekten müthiş bir hamle başlattı. Yerli ve milli ürünler üretmek için özel sektörümüz ve kamu çalışmaya başladı. Biz yüzde 20'lerde olan yerlilik oranını yüzde 80'inin üzerine çıkarmayı başardık.

Kritik malzemelerin tamamını yerli ve milli üretiyoruz. 500 km'nin üzerinde bir menzile sahip. Atina'yı korkutmuş olabilir. Burada balistik bir füzeden bahsediyoruz. Bunu da ROKETSAN firmamız tamamen kendi AR-GE'siyle geliştirip kendi teknolojisiyle ürettiği bir füzeden bahsediyoruz.

Tabii ki bunun menzili Yunanistan'ı korkutmuş olabilir. Ama biz zaten bundan önce 300 km menzile sahip füzeleri üretmiştik. Zaten İHA ve SİHA'larla bu tür mühimmatları kullandığımızda müthiş bir çarpan etkisi oluşturacak bir kuvvete zaten erişmiştik. Tayfun füzesi bizim teknolojik kabiliyetlerimize baktığımızda öyle çok müthiş bir proje değil. Bundan daha iyilerini yapma kabiliyetine biz şu anda sahibiz.

Testlerde Son Düzlükteyiz

Milli uzay programına ben başvurmadım. Benim yaşım tutmuyor. Yaşlı olduğum için başvuru yapamadım. Bu proje Türkiye'nin bugünün değil geleceğini hedefleyen bir program. Bugün ülkeler arasındaki yarış dünya üzerinden uzaya taşınmış durumda. Eğer ülkeler tam bağımsız olmak istiyorlarsa uzay alanında çalışma yapmaları bir tercih değil artık bir zorunluluk. Bu manada tüm dünyada müthiş bir uzay yarışı var. Bakın Rusya-Ukrayna yarışında şu anda Ukrayna ordusunun en temel iletişimini kim sağlıyor? Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Star Link uyduları sağlıyor. Yani Amerika'daki bir şirket dünyanın başka bir köşesindeki iki ülkenin savaşında kaderi belirleyecek bir iş yapabiliyor.

Bu manada uzay yarışı çok hızlı gidiyor. Biz de Türkiye olarak uzay yarışından asla geri kalmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Buna dönük çalışmalar yapıyoruz. İşte Türkiye'de uzay alanında yapılan başarıları bir araya topladığımız bir program ve bu kamuoyuna ilan edildi. Burada belirlediğimiz 10 temel başlıkta çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İlk defa bir Türk uzay yolcusunu uzaya göndermek istiyoruz. Bu vatandaşımızın bizi Türkiye'yi orada temsil etmesini istiyoruz. 37 bin kişi başvuru yaptı. 800 vatandaşımız bütün süreçleri tamamlayarak 'ben uzay yolcusu olmak istiyorum' dedi. Bu vatandaşlarımızla online olarak bir takım süreçler yürütüldü. Şu anda 30 aday kaldı. Bu 30 adaya da çok ciddi sağlık ve psikolojik yaptık. Şu anda son düzlüğe girmiş durumdayız.

Bu isimler arasından iki vatandaşımızı birisi asil birisi yedek olmak üzere Amerika'ya göndereceğiz. Ve burada gerekli eğitimleri aldıktan sonra bir tanesi uzaya gönderilecek. Yaklaşık 10 gün kalarak orada bilimsel çalışmalar yapacak. İki vatandaşımızı ABD'ye gönderiyoruz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /