Apple telefon kullananlar dikkat! Bu otomobillerde sakın telefonunuzu şarj etmeyin

Apple kullanıcıları, dikkat! BMW ve Toyota Araçlarda telefonunuzu şarj etmeyin! İşte ayrıntılar...

Apple telefon kullananlar dikkat! Bu otomobillerde sakın telefonunuzu şarj etmeyin

Apple'ın son nesil telefonu iPhone 15'in tanıtılmasının ardından, yeni bir sorun gündeme geldi. Bazı iPhone 15 kullanıcıları, BMW ve Toyota marka araçlarda kablosuz şarj özelliğini kullanırken sorunlar yaşadıklarını bildiriyorlar. Kullanıcılar, bu sorunun iPhone 15'in NFC yongalarıyla ilgili olduğunu rapor ediyorlar.

MacRumors'un ortaya çıkardığı bir Apple dahili notuna göre, bu sorun için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışılıyor. Bu güncelleme, "az sayıda" araç içi kablosuz şarj cihazının iPhone 15 NFC çiplerini "geçici olarak" etkisiz hale getirmesini önlemeyi hedefliyor. Dolayısıyla, Apple'ın bu sorunu çözene kadar kullanıcılarına, araçlarında kablosuz şarj cihazlarını kullanmamalarını tavsiye ediyor.

iphone temassız şarj

Yeni çıkan iPhone 15 modellerinin bazı BMW ve Toyota araçlarındaki kablosuz şarj cihazları ile uyumlu olmadığı ve NFC çiplerinde geçici arızalara yol açtığı belirtiliyor. Kullanıcılar bu sorunu Apple Destek forumlarında ve sosyal medyada dile getiriyor. BMW markası da sorunu kabul edip Apple ile çözüm için işbirliği yaptıklarını açıklamış. Sorunun hangi BMW ve Toyota modellerini kapsadığı net değil. Ancak bu araçlardaki kablosuz şarj cihazlarının şimdilik kullanılmaması öneriliyor. Apple'ın yıl sonuna doğru bir yazılım güncellemesiyle bu sorunu çözebileceği, aksi takdirde kablosuz şarj özelliğinin kullanılmaması gerektiği ifade ediliyor.

Kullanıcılar, BMW araçlarında kablosuz şarj kullanırken iPhone 15'in NFC yongalarının arızalandığını ve bu durumun Apple Pay ve BMW dijital anahtar özelliklerini etkilediğini bildiriyorlar. BMW UK X hesabı ise sorunu kabul ederek, Apple ile işbirliği yaparak bu sorunu incelemeye başladıklarını duyurdu. 

Hangi BMW modellerinin etkilendiği konusunda kesin bilgi olmamakla birlikte, BMW veya Toyota Supra araçlarını kullanıyorsanız, şu an için kablosuz şarj özelliğini kullanmamayı düşünmelisiniz.