Apple, Sim Kartlara Veda Ediyor

Dünya teknoloji harikası Apple firmasının iPhone 14 modellerini tanıtacağı etkinliği artık saatler kaldı. Etkinlik öncesinde teknoloji devinin sim kart yuvası olmayan çeşitli iPhone modellerini de piyasaya sürme fikri üzerinde durduğu iddia edildi. 

Apple, Sim Kartlara Veda Ediyor

Görünüşe bakılırsa Apple, eSIM kararı almaya artık adım adım hazırlanıyor. Üstelik iPhone 14 ailesinin bazı modellerinin sadece eSIM  teknolojisi ile geldiğini görüyoruz.

7 Eylül tarihinde iPhone 14 ailesinin serisini tanıtacak Apple şirketinin aklında sim kart yuvası bulunmayan iPhone modellerini tanıtma, daha sonrasında piyasaya sürme fikri var. Yani yakın zaman içerisinde çıkacak iPhone marka cep telefonlarında sim kart yuvası olmayabilir hatta bazı iPhone 14 modellerinde sim kart yuvasının olmayabileceği ısrarla konuşuluyor. Esasında bir telefon olan iPhone, SIM kart yuvası olmadan nasıl çalışacak?

IPhone'larda SIM Kart Yerine eSIM
IPhone firmasına yakın bazı resmi internet sayfaları üzerinden açıklanan iddialara göre sim kart yerine kullanıcılar, dijital yani gömüllü sim kartlara yönlendirilecek. Böylelikle eSIM uygulamasına büyük bir ivme kazandıracak. Bu uygulama ile beraber kullanıcıların fiziksel bir Nano sim kart kullanmak zorunda kalmadan bir hücresel planı etkileşmesi de Mümkün olacak.