Apple, McBook üretimini Çin dışına çıkaracak

  Apple, MacBook üretimini Çin dışına çıkaracak. 2023 yılında çıkaracağı macBookların üretimin Vietnam’a kaydırılacak. Bu iddiaları odağındaki marka isim ise Apple.  Dünyada satışa sunulan iPhone markaların hemen hemen hepsi, Foxconn ve Pegatron tarafından üretimi yapılıyor. Apple denildiğinde akla ilk gelen en büyük tedarikçi firmalardan biri olan Foxconn, üretimini ise genellik Çin ve Hindistan fabrikalarında yerine getiriyor. Foxconn markası gibi diğer üreticilerde korona virüsten olumsuz etkilenmiş,

Apple, McBook üretimini Çin dışına çıkaracak

Apple’ın Çin’den Bağımsız Olma İsteği
Dünyaca ünlü marka olan Apple Çin’e bağımlı olmak istemiyor. Hatta Apple markasının, 2023 üretimi yapılacak macBookların üretimini Vietnam’da yapacağı ortaya çıktı. Şirket tedarikçilerle görüşmeye başladı bile. Anlaşma sağlandığında Apple Watch ve MacBook üretimi gerçekleştirilecek. 


Foxconn’la Anlaşma Sağlandı
Alınan haberlere göre; Apple markası, macBookların Vietnam’da üretimi için dünyanın en ünlü tedarik firmalarından olan Foxconn İle anlaşma sağlandı. Mayıs ayından itibaren MacBookların üretimi Vietnam’da gerçekleştirilecek. Markanın Çin’de ürettiği MacBookların  sayısı ise 20 ve 24 milyon arası. Vietnam’daki üretecekleri macBook kapasitesi ise şu an belli değil.
 
.