AÖL Online Sınava Neden Giremiyorum? The Service is Unavailable Ne Demek Hata Nasıl Çözülür?

AÖL sınav sayfasına neden giriş yapamıyorum? Açık lise sınavlarına nasıl girebilirim? AÖL sayfasında çıkan the service is unavailable hatası nedir? Nasıl çözülür? İşte detaylar.

AÖL Online Sınava Neden Giremiyorum? The Service is Unavailable Ne Demek Hata Nasıl Çözülür?

AÖL sistemine neden giriş yapamıyorum? The Service is unavailable ne demek?

Açık lise sınavlarının online olarak yapılmasına karara verildi. Dün verilen kararın ardındna AÖK öğrenci bilgi sistemi üzerindne açık lise sınavları bugün başladı. Sınavların online olarak başlamasının ardından on binlerce öğrenci sınav ekranını araştırmaya başladı. Sınav ile ilgili detaylar için Tıklayın

SINAV EKRANI HATA VERİYOR

Sınava girmek isteyen öğrenciler sınav ekranında hata ile karşılaşıyor. Adaylar AÖL sınav sayfasıan girişte zorlanırken sayfa çok geç açılıyor. Öte yandan birçok öğrenci , sayfada The Service İs Unavailable adlı uyarının geldiğini, sayfanın açılmadığını belirtiyor. 

the service is unavailable: Türkçe anlamı servis kullanılamıyor demektir. Bu uyarı, sayfaya çok sayıda kişinin girmesi nedeniyle sayfa trafiğinin arttığı ve sunucunun bu trafiği karşılamakta güçlük çektiği anlamına geliyor. Sınava aynı anda çok sayıda kişinin girmesi nedeniyle oluşan bu hatanın , siteye giren kişi sayısının azalması ile düzelmesi mümkün.