Akıllı telefon kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapmayanın Google hesabı elinden gidecek

Teknoloji endüstrisi, yıl sonuna doğru hesapları ve verileri inceleme, düzenleme ve temizleme eğilimindedir. Bu süreç işletmelere veri tabanlarını, hesaplarını ve sistemlerini "temizleme" fırsatı sağlar. Bu temizleme işlemine Google’da katılıyor. İşte detaylar...

Akıllı telefon kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapmayanın Google hesabı elinden gidecek

Google yıl sonun yaklaşması ile beraber yeni düzenlemeler yapmaya karar verdi. Eğer bir Gmail hesabınız var ama kullanmıyorsanız dikkat edin yeni yılda hesabınıza hiç giremeyebilirsiniz. Detaylar haberimizde…

su

GOOGLE ETKİN OLMAYAN GMAİL HESAPLARINI SİLECEK

Bu haftadan itibaren Google, güvenlik riskleri nedeniyle etkin olmayan Gmail hesaplarını kaldırmaya başlayacak. Hesap silinmesini ve son başvuru tarihlerini önlemek için aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar var!

Google, güvenlik riski oluşturduğundan kullanılmayan veya etkin olmayan Gmail hesaplarını kaldırmaya karar verdi. Google, iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılma ihtimalinin aktif bir hesaba göre 10 kat daha az olduğunu vurgulayarak, eski hesapların hacklenmeye karşı savunmasız kaldığını söyledi.

 Google, etkin olmayan Google hesaplarının 1 Aralık'tan itibaren silineceğini duyurdu. Bu işlem sırasında e-postalar, Drive dosyaları, dokümanlar, toplantılar ve diğer dosyalar da dahil olmak üzere hesabınızla ilişkili tüm veriler kalıcı olarak silinecektir.

Bu yeni kuralın özellikle YouTube için geçerli olmadığını lütfen unutmayın. YouTube'a bağlı hesaplar, video paylaşmaları halinde bu kısıtlamadan muaf olarak listelenir. Ancak Google gelecekte bu politikayı değiştirme hakkını saklı tutar.

HESABINIZIN SİLİNMEMESİ İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER

Gmail hesabınızın silinmesini önlemek için Google'ın önerdiği en basit adım, en az iki yılda bir giriş yapmanızdır. Bu minimum aktivite, hesabınızın 2025 yılına kadar aktif kalmasını sağlayacaktır. Oturum açmanın yanı sıra aşağıdakileri de yapabilirsiniz:

Google Drive'ı aktif olarak kullanın

YouTube videolarını izleyin veya paylaşın

Uygulamayı Play Store'dan indirin

Google Arama'yı Kullanma

Google Hesabınızı üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerle kullanın