48 Bin 500 Yıllık Antivirüs Canlandırıldı: Enfekte Edebiliyor

Bilim insanları adeta dünya tarihinde bir ilke imza attı. İnsanlık açısından tehlikeli olarak da bilinen 48 bin 500 yıllık virüsü tekrardan canlandıran bilim insanları, halen canlı organizmaları enfekte etme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

48 Bin 500 Yıllık Antivirüs Canlandırıldı: Enfekte Edebiliyor

Uluslararası bir araştırma ekibinin yapmış olduğu araştırma verilerine göre 48 bin 500 yıllık bir virüs, laboratuvar ortamında yeniden canlandırdı. Şimdiye dek canlandırılan en eski virüs olarak dünya tarihine geçen virüsün halen bulaşıcılığının olduğu belirtildi.


Uluslararası ekip, laboratuvar ortamında amipleri enfekte eden Sibirya’nın donmuş topraklarında görülen toplam 9 eski bir üssü gözlemledikten hemen sonra bu tür virüslerin halen canlı organizmaları enfekte etme kabiliyetinin olduğunu söyledi.


TRT haberin aktardığı bilgilere göre bilim insanları, on binlerce yıldır donmuş vaziyette bulunan eski bir virüsü yeniden canlandırdıktan hemen sonra eriyen permafrostun (antik patojen) insanlık açısından tehlike teşkil edebileceği hususunda uyarıda bulunuldu.