21 Haziran'da Güneş Tutulması Var-İşte Saati (Türkiye'de Görülecek mi, Güneş Gözlüğü ile İzlenir mi?)

Tüm dünya , 21 Haziran 2020 günü meydana gelecek güneş tutulmasını bekliyor. Peki tutulma nasıl olacak? Türkiye 'den güneş tutulması izlenebilecek mi? Güneş gözlüğü iel güneş tutulması izlenir mi? Cevaplar yazımızda.

21 Haziran'da Güneş Tutulması Var-İşte Saati (Türkiye'de Görülecek mi, Güneş Gözlüğü ile İzlenir mi?)

21 Haziran günü Güneş Tutulması var.

2020 yılının doğa olaylarına güneş tutulması ekleniyor. 21 Haziran 2020 Pazar günü TSİ sabah saatlerinde güneş tutulması yaşanacak. Ateş çemberi şeklinde gerçekleşecek güneş tutulmasının Türkiye 'den görülüp görülmeyeceği merak ediliyor. 

BAŞLAMA SAATİ

Güneş tutulması 21 Haziran 2020 Pazar günü sabah saat 6.45 'te başlayacak ve 2-3 saat sürecek. 

TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ

Yarın gerçekleşecek güneş tutulmasının en net izleneceği yerler Afrika, Pakistan, Hindistan ve Çin olarak belirtildi. Asya kıtasından da net şekilde Güney ve Doğu Avrupa bölgeleri ile Kuzey Avustralya 'da kısmi olarak izlenecek güneş tutulması , Türkiye 'de Hakkari'den net şekilde izlenebilecek. 

NASIL İZLENİR? 

Halkalı ve parçalı şekilde meydana gelecek güneş tutulmasının özel göz koruması ile izlenmesi gerekmektedir. Güneş disk, ancak güneş ışınımının zararlı bölümünün uygun şekilde filtrelenmesi sonası izlenebilecek. Güneş gözlükleri bu konuda uygun değildir. Ancak uygun olarak tasarlanıp üretilmiş sertifikalı Güneş filtreleri gözlüklerle izlenebilecek. 

Tutulmayı izlemek için en güvenli ve iyi yöntem projeksiyonduır. Güneş görüntüsünün, dürbün, teleskop ya da dip kısmında yaklaşık 1 mm çapında bir delik açılmış bir karton kutu kullanılarak beyaz bir kağıda düşürülmesi ile gerçekleştirilebilir. Güneş'in bu şekilde yansıtılmış görüntüsü güvenle izlenebilir.