Türkiye Geneli 4200 TL Maaşla Zabıta Memuru Alımı Yapılacak 2020

Belediyelere en az lise mezunu adaylar arasından binlerce zabıta alımı yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak zabıta alımı için genelge yayımlandı. İşte o genelge ve zabıta alımı şartları.

Türkiye Geneli 4200 TL Maaşla Zabıta Memuru Alımı Yapılacak 2020

Belediyelere zabıta alımı için resmi yazı geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelgede Bakanlık, 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin detaylarına yer verildi ve personel alımı için detaylara yer verildi. 

81 ŞEHRE GÖNDERİLDİ

Tüm şehirlere gönderilen genelgede , belediyelere yapılacak memur personel alımlarının detaylarına , alımların nasıl yapılacağına yer verildi. 

İKİ YOLLA PERSONEL ALINACAK

Genelgede  belediyelere açıktan ve merkezi atama yolu ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Merkezi atama ile yapılacak alımlarda KPSS puan sınırı olmayacak. KPSS 'si yüksek olan adayların ataması mülakatsız şekilde yapılacak. Açıktan yapılacak kamu personeli alımında ise belediye bir KPSS taban puan belirleyecek ve başvuruları alacak. Başvuruların alınmasının ardından adaylar mülakata çağrılacak.

Kadın erkek zabıta adayları bu sayfada bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

ZABITA MEMURU ALINACAK

Bu genelge sonrası belediyeler, zabıta memuru alımı için hazırlıklara başladı. Zabıta alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

- T.C. vatandaşı olmak.

- Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak.

- TCK 'nın 53 'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş , yedek sınıfa geçirmiş,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya engeli bulunmamak.

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.

- Başvurunun yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER VE KPSS ŞARTI

Zabıta alımında KPSS şartı , belediye tarafından belirlenir Bazı belediyeler 50-55 KPSS ile başvuruları alırken , bazı belediyeler 60-70-80 KPSS ile başvuru alıyor.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından zabıta alımı beklediğinzi şehri ve KPSS puan talebinizi yazabilirsiniz.

ZABITA ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN