Ortaöğretim KPSS'den 75, 76, 77, 78, 79 Alanlar Nerelere Başvurabilir? KPSS 75 Üstü Memur Alımları

Ortaöğretim KPSS'den 75 üzeri alan adaylar hangi memur alımlarına başvuru yapabilir? KPSS 'den 75, KPSS'den 76, KPSS'den 77, KPSS'den 78, KPSS2den 79 puan alan adaylar hangi ilanlara müracaat edebilir? İşte detaylar.

Ortaöğretim KPSS'den 75, 76, 77, 78, 79 Alanlar Nerelere Başvurabilir? KPSS 75 Üstü Memur Alımları

Lise KPSS'den 75, 76, 77, 78 ve 79 alanlar hangi memurluklara başvurabilir?

Ortaöğretim/lise KPSS sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafından 24 ARalık 2020 günü açıklanıyor. Sınav sonuçlarına saatler kala adaylar, alacakları puan ile hangi memurluklara başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de kamu bülteni olarak bu yazımızda kamuya 75 üzeri KPSS ile yapılacak memur alımlarının başvuru bilgilerine ve detaylarına yer verdik.

KPSS İLE MEMURLUK TERCİHLERİ

KPSS tercihleri ile kamu personeli alımları 30 Aralık 2020 günü yapılacak. KPSS tercih kılavuzu yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELERE ALIM

Üniversitelere KPSS puan sınırı olmadan sözleşmeli personel alımı yapılmaktadır. Adaylar bu ilanlara, gerekli şartları taşımaları halinde başvuru yapabilir. 

BELEDİYELERE MEMUR ALIMI

81 şehirde belediyelere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kamu personeli alımları her dönem yapılmaktadır. Zabıta memuru, itfaiye eri, düz memur ve kamu personeli kadrolarına yapılan alımlarda puan sınırı belediyeler tarafından belirlenmektedir. Belediyeler genelde bu ilanlarında 60-70 KPSS sınırını koymaktadır. 

ADALET BAKANLIĞI VE CTE

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılan katip, infaz koruma ve mübaşir alımlarında 70 KPSS şartı vardır. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecek. Bunların yanı sıra adaylar Danıştay ile Yargıtay'ın personel alınmlarına da başvuru yapabilecekler.

DİĞER KURUMLARA ALIMLAR

Bu kurumların yanı sıra lise KPSS 'den 75 üzeri alan adaylar, MSB, Jandarma, Sahil Güvenlik ve diğer kuruluşların KPSS puan sınırı olmadan yapılan memur alımlarına başvuru yapabilecektir. 

ORTAÖĞRETİM KPSS İLE ASKER POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile polis ve asker alımı yapılmıyor. Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımına , YKS ile jandarma subay astsubay alımına ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. 

75-79 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN