Diyarbakır Büyükşehir 75 İtfaiye Eri Alımı Başvuru Formu Yayımlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 75 itfaiye eri alımı başvurusunun başladığına yer verildi. Başvuru formu sayfası ve başvuruya ilişkin detaylar yazımızda.

Diyarbakır Büyükşehir 75 İtfaiye Eri Alımı Başvuru Formu Yayımlandı

Başvuru formu yayımlandı: 75 itfaiye eri alınacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda itfaiye eri kadrosunda istihdam etmek üzere kadrolu belediye memuru alımı yapılacağına yer verildi. Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere yapılacak itfaiye eri alımında başvurular bugün başladı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İtfaiye eri alımında başvuru genel ve özel şartları şu şekilde:

ÖZEL ŞARTLAR

1. İlan edilen İtfaiye Eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.

2. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri Kurumumuzca yapılacaktır.)

3. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

4. Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDI

Bugün başvuru formu yayımlandı. Yayımlanan form, belediye resmi internet adresinden doldurulacak. 

https://isbasvuru.diyarbakir.bel.tr/

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada belirtilen adımları takip ederek başvuru formunu doldurun ve başvuru formunun çıktısını alarak aşağıdaki belgelerle belediyeye başvurunuzu şahsen 19 Şubat'a kadar yapın.

Sınava girmek isteyen adaylar, https://www.diyarbakir.bel.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yaparak başvuru formunu imzalamak üzere indirecek ve aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir.

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2020 KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı (1 adet)

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair (erkek adaylar için) beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

Başvurular Elazığ Yolu Yenişehir Mahallesi Yenişehir/Diyarbakır adresinde bulunan Ali Emiri Toplantı Salonuna (Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Arkası) şahsen yapılacak.

İlan metni için TIKLAYIN