Büyükşehir Belediyesine İkamet Şartsız 100 Zabıta Memuru Alımı Yapılacak

Yerel Yönetimler tarafından ilan edilen duyuru ile farklı niteliklere sahip 100 zabıta memuru büyükşehirde istihdam edilecek. Yaş, boy, KPSS şartı.

Büyükşehir Belediyesine İkamet Şartsız 100 Zabıta Memuru Alımı Yapılacak

Bugün duyurulan ilanla ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği zabıta memuru kadrosu için Antalya Büyükşehir Belediyesi personel alımı yapacak. Farklı niteliklere sahip 100 zabıta memuru kadrosu için kimler başvuru yapabilir, başvuru şartları neler?

KPSS Şartı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla 100 zabıta memuru alımı yapılacak.

Hem kadın hem de erkeklerin başvuru yapabileceği kadrolar için adaylar 2020 KPSS puanıyla başvuru yapabilecektir. İlgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri almak gerekiyor. Alımların 80 tanesi lisans mezunları arasından 20 tanesi ön lisans mezunları arasından yapılacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 30 Mayıs – 3 Haziran ve 6-10 Haziran tarihleri arasında istenen belgelerle beraber Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı içerisinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı birimine şahsen müracaat ederek yapacaktır.

Başvuru Genel Koşulları

  1. Türk Vatandaşı olmak,
  2.  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  3.  Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  4.   Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak,
  6. İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
  7. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  8. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak, 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespitleri belediyece başvuru evrakları teslim alınmadan önce yapılacaktır.)
  9. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  10. 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru Özel Şartları

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

  1. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya kurumca onaylanmak üzere fotokopisi,
  2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, e-Devlet'ten alınan kare kodlu ve barkod numaralı olan mezuniyet belgesi, (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir),
  3. Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir),
  4. Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir),
  5. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  7. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  8. 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)
  9. Başvuru Formu (form belediyenin resmi web sitesinden elektronik ortamda doldurup çıktısı alındıktan sonra imzalanarak diğer evraklarla beraber belediyeye teslim edilecektir.)