4 Bin TL ile İtfaiye ve Zabıta Memuru Alımı Müjdesi Gelmişti-İşte Başvuru Şartları

Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için müjdeli açıklama geçtiğimiz gün gelmişti. Açıklama sonrası başvuru şartları ve detayları hakkında bilgiler geldi. İşte detaylar ve son bilgiler.

4 Bin TL ile İtfaiye ve Zabıta Memuru Alımı Müjdesi Gelmişti-İşte Başvuru Şartları

Ankara Büyükşehir Belediyesine zabıta ve itfaiye eri alımı müjdesi gelmişti: İşte şartlar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Başkan Yavaş yaptığı açıklamada belediye bünyesinde ciddi şekilde itfaiye eri ve zabıta memuru eksiği olduğunu , yeni alım için ilana çıkacaklarını söyledi.

Yüzlerce personel alımı için müjdenin gelmesinin ardından adaylar , zabıta memuru ve itfaiye eri alımlarında başvuru şartlarının ne olduğunu , kimlerin başvuru yapabileceğini , KPSS puan sınırının kaç olduğunu araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde zabıta memuru ile itfiaye eri alımlarının başvuru şartlarına ve başvuru detaylarına yer verdik.

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Mansur Yavaş, FOX canlı yayınında bir açıklama yaptı ve personel alımları ile ilgili "Müthiş bir şekilde itfaiyeciye ihtiyacımız var. Yine Zabıta alınmış ama onlar da başka yerlere kaydırılmışlar. Kadroyu yeniden toparlamaya çalışıyoruz. Zaten bizim memur olarak direkt kimseyi alma yetkimiz yok. Onlar yine KPSS'ye göre gelecekler." ifadelerini kullandı. 

BAŞKA İLDEN BAŞVURU OLUR MU?

Zabıta ve itfaiye eri alımlarında ikamet şartı yok. Ankara 'ya yakın zamanda yapılacak zabıta ve itfaiye personeli alımlarına Türkiye genelinden adaylar başvuru yapabilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Mansur Yavaş 'ın personel alımı müjdesi sonrası başvuru şartları netleşmeye başladı. İşte zabıta memuru ve itfaiye eri alımı başvuru şartları >>

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak.
  • TCK 'nın 53 'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş , yedek sınıfa geçirmiş,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya engeli bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca olmamak,
  • Zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.
  • Başvurunun yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak.

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

KPSS ŞARTI NE OLACAK?

Zabıta memuru ve itfaiye eri alımlarında KPSS şartı vardır. Ancak KPSS puan sınırı belediyeler tarafından belirlenmektedir. Bazı belediyeler 70-75 KPSS ile alım yaparken bazı belediyeler 50-55 KPSS puanı ile başvuruları kabul etmektedir. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta memuru ve itfaiye eri alımında ilan geltiğinde KPSS puan sınırı belli olacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından KPSS puan sınırı hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

İlan tarihi için henüz bir bilgi verilmedi. Ancak Mansur Yavaş, ciddi şekilde eksik olduğunu ifade etti. Bu nedenle ilanın kısa zaman içinde yayınlanması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİ ANDA BU SAYFADA >> MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN