BDDK KPSS İle Personel Alımı Sona Eriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) memur alımı başvurularında sona yaklaşılıyor. Farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere 30 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Başvuru değerlendirmesi ile sonuçlar ne zaman açıklanacak?

BDDK KPSS İle Personel Alımı Sona Eriyor

BDDK bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek amacıyla 30 kişilik bir kadro istihdamı sağlanacağı duyurulmuştu. Söz konusu ilan edilen duyuruya göre BDDK, 6 farklı kadro için memur ile personel alımı gerçekleştireceğini söylemişti. Başvurularda artık sona yaklaşıldı. Henüz başvuru yapmamış adayların aşağıdaki bilgiler doğrultusunda müracaat işlemlerini yerine getirmesi gerekiyor.

BDDK 30 kamu personeli alımı başvuruları için süreç 7 Eylül 2022 tarihiyle başlanmıştı en son gün ise 19 Eylül 2022 tarihi olarak belirlenmişti. Başvuruda bulunacak adayların öncelikli olarak belirtilmiş nitelikleri taşımaları gerekir. BDDK kariyer kapısı üzerinden başvuru işlemlerinin yapılması gerekir.


BDDK Hangi Kadrolar İçin Başvuru Alıyor?

BDDK lise, önlisans ve lisans mezunu kamu personeli alımı gerçekleştiriyor. Buna göre lise mezunu adayları arasından 5 şoför, 5 teknisyen; ön lisans adayları arasından 5 tekniker ile 5 sekreter; lisans mezunu adaylar arasından 5 mühendis ile 5 memur alımı yapılacak.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Müracaatlar, KPSS puanı göz önünde bulundurularak değerlendirilecek. Gerek uygulamalı gerekse de sözlü sınav ile personel alımı yapılacak. Bu açıdan bakıldığında uygulamalı sınav yalnızca şoför kadrosu için geçerli olacak. Sınavlara katılım sağlamak amacıyla adaylarının gerçekleştirilen KPSS puan sıralamasından en yüksek puana sahip olan adaylar arasından seçim yapılacaktır.


BDDK Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

BDDK personel alımı başvuruları 19 Eylül 2022 tarihinde sona erecek olup neticelerin ekim ayı içerisinde yine aynı şekilde BDDK resmi internet sayfası üzerinden kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.