Yeni Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem asayiş uzman erbaş alımı için geri sayım devam ediyor. Peki asayiş uzman erbaş alımı başvuru şartları nelerdir? İlan ne zaman yayımlanacak?

Yeni Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı için geri sayım sona eriyor.

Jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak isteyen adaylar bizlere yoğun şekilde mesaj yolladı. Bizlere mesaj yollayan adaylar yeni dönem asayiş sınıfı uzman erbaş alımlarının ne zaman yapılacağı sorusunu sordu. Biz de Jandarma Genel Komutanlığı 'nda bulunan kaynaklarımıza yeni alım ne zaman olacak şeklinde soru sorduk.

BİNLERCE ALIM OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada 2018 yılında 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağını söyledi. Ancak seçimler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Jandarma bünyesine 10 bin uzman erbaş alımı yapılacağını söyledi. İki açıklama kafaları karıştırırken ilanın bu kadar gecikmesi adayları daha fazla tedirgin etmeye başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Jandarma yeni dönem asayiş uzman erbaş alımında başvurularda adayların 27 yaşını aşmamış olması, en az lise mezunu olması, sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış ve en az 164 cm boyunda olması gerekmektedir. Asaiş uzman erbaş alımı için askerlik şartı yok.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Jandarma'daki kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilerde ilan tarihinin hala belli olmadığı belirtildi. Komando uzman erbaş mülakatlarının sona ermesinin ardından yeni ilanın yayımlanacağını öğrendik. İlanın Kasım ayında yayımlanması bekleniyor.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK, YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM 'U AŞAĞIDAKİ PLATFORMLARDAN TAKİP EDİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara