TSK Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte 2021 MSÜ Başvuru Yaş Şartı

2021 yılı lise mezunlarından MSÜ'ye subay astsubay öğrenci alımı başvurusu başlıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada başvuruların 27 Ocak günü başlayacağı duyuruldu.

TSK Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte 2021 MSÜ Başvuru Yaş Şartı

Lise mezunu subay astsubay alımı başvurusu başlıyor.

Lise mezunu adaylar arasından Milli Savunma Üniversitesi bünyesine subay astsubay öğrenci alımı için geri sayımda sona gelindi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021 yılı MSÜ sınavı için başvuruların 27 OCak 2021 günü başlayacağına yer verildi. Subay astsubay olmak isteyen adaylar ise bize yolladıkları mesajda başvuru şartlarının ne olacağını sordu.

ALIM NASIL OLACAK?

Askeri öğrenci alımlarında adaylar adaylar önce MSÜ'ye girecek. MSÜ 'de barajı geçen adaylar, daha sonra YKS'ye girecek. Astsubay lık için sadece TYT, subay için ise TYT ve AYT'ye girilecek. YKS sonrası spor ve diğer aşamalar olacak. Bu aşamaları da başarı ile geçen adaylar MSÜ'ye girmeye hak kazanacak. MSÜ'de subay adayları 4 yıl, astsubay adayları ise 2 yıl eğitim gördükten sonra TSK bünyesinde göreve başlayacak.

YAŞ ŞARTI

Subay alımına başvuru yapacak gençler için yaş şartı: Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak.

Astsubay alımına başvuru yapacak gençler için yaş şartı: Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak.

Subay alımına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabiliyor. Astsubay alımı ise sadece erkek adaylar arasından yapılır.

MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ

2021 MSÜ başvurusu 27 Ocak 2021 Çarşamba günü başlayacak ve 23 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLAYIN