MSB Duyurdu ! K.K.K.'lığı En Az İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alımı İlanı Yayımlandı

Daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı ilanı yayımlayan ve kısa süre sonra başvuru almayı sonlandıran Milli Savunma Bakanlığı, Sözleşmeli er alımı kılavuzunu yeniden yayımladı.

MSB Duyurdu ! K.K.K.'lığı En Az İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alımı İlanı Yayımlandı

MSB Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan duyuruda şu ifadeler yer aldı: 


1.    Adaylar, başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek " Bilgilerim " kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
2.    Adaylar, eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.
3.    Adaylar, Terhis Belgesinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir.
4.    Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar ise Askerlik Durum Belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).
5.    MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;
        a.    FYT'ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" ve
        b.    "FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.
Rapor ve Muvafakat Yazısı örnekleri kılavuza eklenmiştir.
6.    15 Nisan 2020 tarihli ve 31100 sayılı Resmi Gazetede 2.413 sayılı karar ile yayınlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 30'uncu maddesi" gereği; yüz bölgesi, baş bölgesi, tüm boyun ve el parmak uçlarından itibaren dirsekler dahil kollarda kısa kollu gömlek ve dizden itibaren etek ile görünen tatuajlar ile bu bölgelerin dışında vücudun görünmeyen bölgelerinde toplam 20 cm² den büyük tatuaj (dövme) olan adayların, sağlık raporu aşamasında elenebileceği hususunun göz önünde bulundurulması adayların lehine olacaktır.
7.    Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

UYARI:

1.    Personel Temin Dairesi Başkanlığınca; güvenlik formu, dosya, zarf, kalem ve silgi gibi malzemeler istenmemektedir. Yol güzergahındaki ve Nizamiye önündeki seyyar satıcılara/büfelere kesinlikle itibar etmeyiniz Sınav salon görevlileri tarafından sizin için sınav salonunda kalem ve silgi hazır bulundurulacaktır.
2.    Sınav günü kılavuzda belirtilen belgeleri pembe karton dosya içerisinde getirmeniz yeterlidir.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN.pdf