Lise mezunu Kadın Erkek Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor: MSÜ Açıkladı 2020

Milli Savunma Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı lise mezunu subay astsubay alımında başvuruların 7 Ocak 2020 günü başlayacağına yer verildi. İşte detaylar.

Lise mezunu Kadın Erkek Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor: MSÜ Açıkladı 2020

Lise mezunu subay ve astsubay alımı başvurusu başlıyor.

2020 yılında lise mezunu adaylar arasından Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. Harp Okulları ve Astsubay MYO 'lara yapılacak alımda başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak.

İLK AŞAMA BAŞVURUSU

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunu adaylar arasından binlerce subay ve astsubay alınacak. Bu alım için adaylar ilk aşamada MSÜ yazılı sınavına girecek. Yazılı sınav ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak.

MSÜ subay astsubay alımı ilk aşama sınavı için başvurular 7 Ocak 2020 Salı günü başlayacak. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. 10 Şubat 2020 günü başvuruların sona ermesinin ardından MSÜ yazılı sınavı 29 Mart 2020 günü yapılacak. Sonuçları 21 Nisan 2020 günü açıklanacak.

Kadın erkek subay astsubay adayları bu sayfada TIKLA KATIL

MSÜ TANITIM FİLMİ

Milli Savunma Üniversitesi tanıtım filmi şu şekilde;

DAHA SONRA YKS 'YE GİRECEKLER

MSÜ yazılı sınavına giren adaylar daha sonra YKS 'ye girecek. Astsubay alımına başvuranlar sadece TYT , subay alımına başvuracaklar TYT ve AYT 'ye girecek. 

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Subay ve astsubay alımında yaş şartı şu şekilde;

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır.

Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2000 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2019 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2018 ve 2019 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Peki sizce yaş şartı ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

SUBAY ALIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN