JÖH Olma Şansı: Kadın-Erkek Yeni Jandarma Astsubay Alımında Mezuniyet Şartı

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımında sayı ile ilgili geçtiğimiz gün açıklama gelmişti. Bu açıklama sonrası bize mezuniyet şartı nedir? sorusunu yönlendiren takipçilerimiz için bu haberimizde değerlendirdik. İşte detaylar.

JÖH Olma Şansı: Kadın-Erkek Yeni Jandarma Astsubay Alımında Mezuniyet Şartı

Jandarma astsubay alımı için geri saym devam ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 2018 yılında 3400 astsubay alımı yaptı. En az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılan astsubay alımına on binlerce kişi başvuru yapmıştı. 2018 yılı alım süreci sona erdi ve alınan adaylar eğitime başladı. Astsubay adaylarının eğitime başlamasının ardından yeni astsubay alımı için çalışmalar başladı. Geçtiğimiz gün düzenlenen astsubay yemin töreninde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Alkan2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde akademide toplam 4 bin 272 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek yeni eğitim öğretim döneminde de bu civarda bir sayıyı aldıklarını ve yeni alımda da bu civarda alım yapacaklarını söyledi.

YENİ ALIM NE ZAMAN?

Jandarma astsubay alımı için 2018 yılında ilan Nisan ayında yayımlandı. 2019 yılında da yeni ilanın Mart-Nisan gibi yapılması bekleniyor. Ancak ihtiyaç olduğu için ilan tarihi erkene de alınabilir. İlan yayımlandığında ve ilan ile ilgili yeni açıklama geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

JÖH OLMA İMKANI

Kadın ve erkek adaylar arasından yapılan alımda, astsubay olanlar, meslek içinden yapılan JÖH alımlarına da başvurabilir ve Jandarma Özel Harekat olabilirler.

LİSE MEZUNU ADAYLAR BAŞVURABİLİR Mİ?

Jandarma astsubay alımında mezuniyet şartı lisans ve ön lisanstır. Lise mezunu adaylar arasından astsubay alımı yoktur. 

MEZUNİYET ŞARTI-BÖLÜMLERE GÖRE BAŞVURU YAPILABİLECEK BRANŞLAR

Farklı branşlara yapılan alımda adaylar mezun oldukları ön lisans ve lisans bölümlerine göre astsubay alımına başvuru yapabilirler. Mezuniyet şartları şu şekilde;

LİSANS MEZUNİYET ŞARTINA GÖRE BAŞVURU YAPILABİLECEK BRANŞLARA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖN LİSANS MEZUNİYET ŞARTINA GÖRE BAŞVURU YAPILABİLECEK BRANŞLARA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.CPM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara