Jandarma Yeni Uzman Erbaş Alımı İçin KPSS İddiası

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem uzman erbaş alımı için geri sayım devam ederken flaş bir iddia daha ortaya atıldı.

Jandarma Yeni Uzman Erbaş Alımı İçin KPSS İddiası

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem uzman erbaş alımı hakkında flaş iddia !

Sosyal medya üzerinde Jandarma yeni dönem uzman erbaş alımında KPSS şartı istenecek iddiası çokça dolaşmaya başladı.Sosyal medya üzerinde dolaşan bu iddia hakkında kamubulteni.com olarak bir değerlendirme yazısı kaleme aldık.

KPSS ŞARTI GELECEK İDDİASI

Sosyal medya üzerinden Kamubulteni.com 'a dünden bu yana 20'den fazla mesaj geldi. Gelen mesajda çok sayıda adayın sosyal medyada paylaştığı şu gönderiye yer verildi:

"JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI BILGI EDINMEK ICIN ARADIM. ARKADAŞLAR JANDARMA UZMAN ERBAS ALIMINDA KPSS GETİRİLME KONUSU VARMIS; FAKAT 2019 DA BELLİ OLACAKMIS."

2019 yılında KPSS olacak iddiası gündemde dolaşıyor. Ancak bu değişiklik ancak TBMM'den geçecek bir yönetmelik değişikliği ile olur. Şu sıralar bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu 'nda devam ediyor. TBMM gündemine baktığımızda Jandarma uzman erbaş alımında KPSS şartı için henüz bir bilgi yok ve Jandarma uzman erbaş alımına KPSS şartı gelmesi beklenmiyor.

KPSS ŞARTI GELEBİLİR Mİ?

Jandarma 2017 yılında yaptığı komando uzman erbaş alımına rekor sayıda başvuru olmuştu. Daha önce askerlik şartı ile ve 25 yaş şartı ile yapılan Jandarma uzman erbaş alımında başvuru şartları KHK ile esnetilmişti. Yeterli başvur uolmadığı için askerlik şartı kaldırılmış ve yaş haddi 27 'ye yükseltilmişti. Yeterli başvuru olması için bu esnetilmeler yapılmışken KPSS şartı getirilmesi mümkün görünmüyor.

Özellikle 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına, önceki yıla oranla üçte bir oranında aday girmişken uzman erbaş alımına KPSS şartı getirilmesi beklenmiyor.

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı yeni asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımı geri sayım devam ediyor. Bir yıldan fazladır beklenen asayiş uzman erbaş alımı hala yayımlanmadı. İlanın bir an önce yayımlanması gerekiyor. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN