Jandarma'ya JÖAK JÖPER Alımı Hakkında Açıklama

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 2019 yılında uzman erbaş, subay ve astsubay alımları yapılacak. Jandarmaya JÖPER alımı hakkında açıklama geldi.

Jandarma'ya JÖAK JÖPER Alımı Hakkında Açıklama

Jandarma bünyesine JÖPER alımı hakkında açıklama.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine her yıl on binlerce uzman erbaş, subay ve astsubay alımı yapılmaktadır. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılan Jandarma personeli alımlarında adaylar daha sonra meslek içinde farklı branşlara gidebiliyorlar. Bu branşlar arasında en dikkat çeken branş ise JÖPER. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı olan JOPER timleri, Türkiye genelinde kritik yerlerde görev yapıyor ve terörle mücadelede önemli bir rol oynamaktadır.

DİĞER BRANŞLARI AŞAR

Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Özbek, JÖPER alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, JÖAK Komutanlığına bağlı özel operasyon timlerinin görevlerinin diğer jandarma birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel malzeme, teçhizat ve eğitim gerektiren; bina, uçak, tren, deniz araçları gibi yerlerde rehineli ve rehinesiz özel operasyonlar icra etmek olduğunu söyledi.

HENDEK OPERASYONLARINDA BÜYÜK ROL OYNADILAR

Hendek operasyonlarında Jandarma Özel Harekat tabur komutanı olduğunu belirten JÖAK Eğitim-Öğretim Başkanı Jandarma Yarbay Necmettin Tetik, “Nusaybin’de devam eden o operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıları uzaktan patlatmaları sonucunda 1 Haziran 2016 tarihinde yaralandım. Tedavi sonucunda sol gözümün tamamı, sağ gözümün yüzde 50’sini kaybederek Jandarma Genel Komutanlığından malul gazi olarak emekliye sevk edildim.” ifadelerini kullandı.

ALIMLAR NASIL OLUYOR?

Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Özbek, JÖPER alımlarının açıktan yapılmadığı, alımların meslek içindek uzman erbaş, astsubay ve subaylar arasından yapıldığını söyleyerek, “Hepsi istekli personelden oluşmakta ve özel olarak seçilmektedir. Seçilen personelimizi birçok kursla eğitim seviyelerini en üst seviyeye getirmekteyiz. Tüm personelimiz hava ve arazi şartlarında görevlerini en iyi şekilde yerine getirecek eğitime sahiptir.” ifadelerini kullandı.

2019 'DA 30 BİNDEN FAZLA JANDARMA ALINACAK

Uzman erbaş, astsubay ve subay olarak 2019 yılında 30 binden fazla askeri personel alımı yapılacak. Subay ve astsubay için Nisan ayında ilana çıkılması beklenirken , uzman erbaş alımı için henüz ilan tarihi belli değil. 

İlanlar geldiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN