Jandarma'dan 2017-10 Uzman Erbaş Alımı Duyurusu

Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan beklenen duyuru geldi. Yayımlanan duyuruda 2017-10 komando uzman erbaş alımı mülakat tarihlerine yer verildi.

Jandarma'dan 2017-10 Uzman Erbaş Alımı Duyurusu

Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan bir duyuru geldi.

Jandarma resmi sayfasından yayımlanan duyuruda 2017-10 uzman erbaş alımı sonuncu ekip mülakat duyurusuna yer verildi. Yayımlanan duyuruda Ankara çevresinden mülakata girecek adaylara seçim aşamaları Marsbahis için tarih verildi. 

Yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Adaylar Giriş Sınavlarına belirtilen tarih ve saatte çağrılmaya hak kazanmıştır. Giriş Sınavı iki gün sürecektir. Birinci gün; Yazılı sınav, Fiziki Kontrol, Fiziki Yetenek Değerlendirme Testi, ikinci gün ise Mülakat yapılacak.

2017-10 dönem sözleşmeli uzman erbaş temini seçim sınavına müracaatta bulunan ancak bugüne kadar geçen süre içinde sözleşmeli erbaş ve er olarak göreve başlayan ve halen devam eden adayların mağduriyet yaşamaması için;

Sözleşmeli Erbaş ve Erlerden 30 EKİM 2017- 13 KASIM 2017 başvuru tarihi itibariyle üçüncü hizmet yılını tamamlayıp, müteakip hizmet yılları içerisinde görev yaptığını gösteren ONAYLI belge getirmelidirler.

O ADAYLAR ÖNCELİKLİ OLACAK

“Sözleşmeli erbaş veya sözleşmeli er olarak görev yapanlar ile söz konusu personelden kendi kusurları olmaksızın feshedilen, kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyen veya ayrılanlar; seçim veya sınav aşamalarında başarılı olmaları halinde, yapılacak sıralama sonucunda aynı puan alan diğer adaylar arasından öncelikli olarak tercih edilir” hükümleri bulunmaktadır.

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, uzman erbaşlığa başvurabilir.

ADAYLARIN GETİRECEĞİ BELGELER

Ön Başvuru Belgesi/ Aday Bilgi Formu

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Nitelik Belgesi

Denklik Belgesi

Öğrenim Durum Belgesi

Terhis Belgesi Fotokopisi 

4 Adet Renkli Biometrik Vesikalık Fotoğraf

Adaylar sınava gelirken TEK HEKİMDEN SPOR YAPMASINDA SAKINCA olmadığına dair rapor alarak yanlarında getirecektir. Raporunu yanında getirmeyenler sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınava gelirken Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına hitaben yazılmış MUVAFAKAT YAZISI getireceklerdir. Yazının içeriği Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzunda fiziki yeterlilik sınavında belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri (mekik, şınav, uzun atlama ve koşu) yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve kurul üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır. Bu fiziki yeterlilik sınavı sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık probleminde sorumluluk tarafıma aittir. olacak şekilde Adı soyadı, T.C. kimlik no yazılacak ve imzalı olacaktır.

Sınava girecek adaylar varsa sürücü belgesi, askerî ehliyet, bonservis, başarı belgesi asılları ve fotokopileri.

2 Adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Bu belgenin örneği,https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTS_Aday/Aday.aspx internet adresinde yer almaktadır. Adaylar bu belgeyi bilgisayar ile talimatına uygun şekilde doldurup, fotoğrafını bilgisayar ortamında forma yükleyecektir. Kesinlikle yapıştırma fotoğraf kabul edilmeyecektir. Formun arka sayfası imzalanmış olarak getireceklerdir. Belgede hiçbir satır veya hane boş bırakılmayacak, adı soyadı, okulu, caddesi, sokak numarası vb. isimlerinde kısaltma yapılmayacaktır. Çizelgenin orijinal ölçülerinde değişiklik yapılmayacaktır. Form kesinlikle elle doldurulmayacak ve bilgisayar ortamında doldurulup arkalı ön olacak şekilde çıktı alınacaktır.)

Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Giriş Sınavlarına çağrılan adaylar yukarıdaki sıraya göre, Giriş Sınavlarına Çağrı Belgesi en üstte olacak ve tek tek çevrilebilecek şekilde delerek, yarım kapak karton dosyaya takacaktır. Belgeler naylon gömlek dosyaya vb. kesinlikle konulmayacaktır.

Adayların Spor ayakkabısı, şort veya eşofman, terlik, mavi tükenmez kalem, siyah kurşunkalem, kalem açacağı ve silgi getirmesi gerekmektedir.

Sınavların bütün aşamaları Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkanlığında  yapılacaktır.  

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA

Başvuru sonucunuzu sorgulamak ve mülakat tarihinizi öğrenmek için

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN, ASKER VE POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara