Hulusi Akar'dan Uzman Erbaş Alımı ve Askeri Personel Alımı Açıklaması 2020

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı 'ndan uzman erbaş alımları hakkında açıklama geldi. Bakan Akar, uzman erbaş, sözleşmeli er ve askeri personel alımlarına değindi ve 15 Temmuz 'dan bu yana 93 binden fazla alım olduğunu söyledi.

Hulusi Akar'dan Uzman Erbaş Alımı ve Askeri Personel Alımı Açıklaması 2020

Son dakika : MSB'den uzman erbaş subay astsubay açıklaması.

Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı son dakika açıklamasında "Artık herkesin bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda gerçekten bir özne haline gelmiştir." ifadelerini kullandı. 

 Bakan Akar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız. Hudutlarımızın, halkımızın güvenliğini sağlayacağız, amacımız bu.

"Kimsenin toprağında, denizinde asla gözümüz yok"

"Kimsenin toprağında, denizinde asla gözümüz yok. Fakat hiçbir şekilde de komşularımızın topraklarından, denizlerinden bize karşı bir saldırıya da müsaade etmeyeceğimizi, buna göz yummayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz."

Bakan Akar, Pençe harekatlarında şu ana kadar 320 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Akar, Pençe operasyonlarıyla ilgili,"'Girilemez' denilen yerlere Mehmetçik girdi, teröristlerin bütün mağaralarını başlarına yıktı, kaçacak yerleri kalmadı." dedi.

"İskenderun bölgesinde Deniz Kuvvetlerimizin atış eğitimi ile alakalı güvenlik bakımından yayımlanmış bir Navtex'tir."

Doğu Akdeniz konusunda Bakan Akar, "Enerji Bakanlığı'mız çalışmalarını sürdürürken biz de oradaki faaliyetlerin güvenliğini sağlamaktan sorumluyuz." diye konuştu.

UZMAN ERBAŞ, SÖZLEŞMELİ ER SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI

Akar, "15 Temmuz'dan itibaren 93 bin 327 personel aldık, bunların yüzde 70'i operasyonlarda kahramanca görev alan uzman ve sözleşmeli personel." dedi.

Bu açıklamaya göre 15 Temmuz sonrası 65 binden fazla sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapıldığı görülüyor. 

2023 'E KADAR UZMAN ERBAŞ VE ONBAŞI ALIMI OLMAYACAK

Bakan Akar daha önce yaptığı açıklamada 2023 yılına kadar ihtiyacın tamamlandığı ve açıktan alım yapılmayacağını, uzman erbaş alımlarının askerde olanlar arasından yapılacağını söylemişti.  Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN