Asayiş Uzman Erbaşlar Mezun Oldu: Yeni Alım Yolda

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem asayiş uzman erbaş alımı için yeni gelişme. Eğitim merkezlerindeki asayiş uzman erbaşlar mezun oldu ve yeminlerini etti. Jandarma ise lojistik alımından sonra asayiş alımı için hazırlanmaya başladı.

Asayiş Uzman Erbaşlar Mezun Oldu: Yeni Alım Yolda

Jandarma Genel Komutanlığı asayiş uzman erbaş alımı için geri sayım sona eriyor.

Yüz binden fazla aday, Jandarma Genel Komutanlığı 'nın yeni dönem asayiş uzman erbaş alım ilanı için sabırsız şekilde bekleyişini sürdürürken 27. dönem uzman erbaşlar mezun oldu. Asayiş sınıfı uzman erbaşlar, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığındaki eğitimlerini tamamladı ve yemin ederek görevlerine başladı.

Toplamda 2 bin 464 asayiş sınıfı uzman erbaş yemin etti ve görevlerine başladı. Asayiş uzman erbaşların eğitimlerini tamamlaması ve yemin törenlerinin gerçekleşmesinin ardından eğitim merkezleri yeni dönem asayiş uzman erbaş alımları için hazırlığa başladı.

LOJİSTİK SINIFI ALIMI YAPILIYOR

Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz aylarda havacılık sınıfına, bu ay da lojistik sınıfına uzman erbaş alımı için ilan yayımladı. Lojistik sınıfı uzman erbaş alımı için başvurular 29 Kasım 'a kadar devam edecek. İlan detayları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

SIRA ASAYİŞ ALIMINDA

Havacılık ve lojistik sınıfı uzman erbaş alımlarının yapılmasının ardından sıra asayiş alımına geldi. 2018 yılında hala asayiş sınıfı uzman erbaş alımı olmadı. 

29 Kasım 'da lojistik başvurularının sona ermesinin ardından yeni dönem alımları için çalışmaların sona erdirilmesi ve Aralık ayında ilanın yayımlanması bekleniyor.

KAÇ ASAYİŞ UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos ayında açıkladığı 100 günlük eylem planında Jandarma bünyesine 10 bin 175 uzman erbaş alınacağını söyledi. Erdoğan 'ın bu açıklamasının ardından havacılık ve lojistik sınıflarına 3 bin 832 uzman alımı yapıldı. Bu sayıyı düştüğümüzde asayiş sınıfına 6 bin 343 kaldı.

ASAYİŞ UZMAN ERBAŞLAR YEMİN ETTİ

Safranbolu 'da düzenlenen yemin töreninde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, “Genç arkadaşlarım; bugün binlerce yıllık maziye sahip kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olma şerefine ulaşıyorsunuz. 179 yıllık geçmişe ve 200 binden fazla personele sahip Jandarma Genel Komutanlığı’nın emrinde ülkemizin en ücra yerlerinde huzurun, barışın ve düzenin ve güvenliğin sembolü olacak dosta güven verecek, düşmana korku salacaksınız. Mazlum ve mağdurların can yoldaşı, zalim ve haksızın korkulu rüyası olacaksınız”  dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Huzur ve asayişin sağlanması yolunda, yasalara bağlı hukuk devleti sınırları içinde kalacak ve temel insan haklarına azami dikkat göstereceksiniz. Rehberiniz Anayasa, yasalar ve amirlerinizin emir ve talimatları olacak. Kurumsal hiyerarşi içinde çalışacak, aklınızı başkalarının emrine vermeyeceksiniz. Aziz milletimizin sizleri birer Mehmetçik olarak gördüğünü unutmayın. Sizleri bu makama yücelten milletimize sizler de aynı yüce gönüllülükle hizmet edecek ve üzerinizdeki üniformanın devleti temsil ettiğini unutmayacaksınız. Sakın ola yetkinizi kötüye kullanmayın ve sizleri Aziz Milletin gözünden düşürecek en küçük tavır ve hareketin içinde olmayın. Eğiticilerinizin sizlere verecekleri her şeyden sonuna kadar istifade edin. Sağlam dostluklar kurun, kurumsal kültürü hıfzedin”

ASKERLİK VE YAŞ KHK İLE KALDIRILDI

Askerlik şartı ve yaş şartları OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildi. Buna göre Jandarma uzman erbaş alımlarında artık askerlik şartı aranmıyor. Yaş şartı da 27 'ye yükseltildi.

İLAN HANGİ SAYFADA YAYIMLANACAK?

Jandarma asayiş sınıfı uzman erbaş alım ilanı Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara