2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı İçin KPSS İddiası Doğru mu?

Jandarma Genel Komutanlığı asayiş sınıfı uzman erbaş alımı için sosyal medyada flaş bir iddia dolandı. O iddiada uzman erbaş alımında KPSS şartı olacak dendi. Peki bu iddia doğru mu?

2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı İçin KPSS İddiası Doğru mu?

Jandarma Genel Komutanlığı 'na yakın zamanda asayiş uzman erbaş alımı yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimden önce yaptığı açıklamada asayiş sınıfı uzman erbaş alımı yapılacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, yaptığı açıklamada 100 günlük eylem planı kapsamında uzman erbaş alımı yapılacağını söylemişti.

Erdoğan 'ın ve Soylu 'nun uzman erbaş alımı yapılacak açıklamasının ardından on binlerce aday, Jandarma'dan gelecek uzman erbaş alım duyurusunu bekliyor.  Asayiş sııfı uzman erbaş alımını bekleyen adaylar Kamubulteni mobil uygulamasını indiriyor.

Alım için henüz bir tarih verilmedi. Ama sosyal medya üzerinde asayiş sınıfı uzman erbaş alımı için bazı iddialar dolanmaya başladı.

KARA-DENİZ VE HAVA KUVVETLERİNE UZMAN ERBAŞ ALIMINDA KPSS ŞARTI VAR

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine yapılan uzman erbaş alımında KPSS şartı var. Bu uzman erbaş alımında KPSS şartının olması, adayların kafasını karıştırdı. Adaylar, Jandarma uzman erbaş alımında da KPSS şartı olacak mı sorusunu araştırmaya başladı. 

O İDDİALAR SOSYAL MEDYADA

Sosyal medya üzerinde dolanan iddialarda asayiş sınıfı uzman erbaş alımı için de KPSS şartı isteneceği iddia edildi. Adaylar ise bize yoğun şekilde mesaj yolladı ve KPSS şartının olup olmayacağını sormaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu iddiayı haberimizde değerlendirdik.

Jandarma uzman erbaş alımında KPSS şartı yok. Asayiş sınıfı uzman erbaş alımında da KPSS şartı olmayacak. Sosyal medyadaki o iddialar asılsızdır. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine şimdi yapılan uzman erbaş alımında KPSS şartı var. 

UZMAN ERBAŞ İLANI BU SİTEDE OLACAK

Uzman erbaş alımı duyurusu geldiği anda Kamubulteni.com 'da olacak. İlan geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER