Yankesici: "Mesleğim Bu Ne Yapayım, Aylık 5 Bin TL Yetmiyor"

Ankara 'da yakalanan bir yankesicinin açıklamaları gündem oldu. Yankesici , ayda 5 bin TL 'nin yetmediğini söyledi.

Yankesici: "Mesleğim Bu Ne Yapayım, Aylık 5 Bin TL Yetmiyor"

Yankesici: Aylık 5 bin TL bana yetmez.

İHA 'nın son dakika olarak geçtiği haberine göre, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bir otelde 69 yaşındaki yankesici C.Ö.'nin yakalandığı bildirildi.

Bankadan emekli maaşını çeken vatandaşları hedef alan yankesici, maaşlarını çeken vatandaşların yanına bozuk parası olmadığı gerekçesiyle yaklaşarak yardım istediği, bu sırada el çabukluğuyla mağdurların bin lirasından 350 lirasını alarak olay yerinden  kaçarak uzaklaştığı tespit edildi.

ŞEYTANA UYDUN PİŞMANIM

Bu olay sonrası polisin operasyonuyla yakalanan C.Ö.'nün, ifadesinde şeytana uyduğunu ve pişman olduğunu belirttiği öğrenildi.

MESLEĞİM BU

Polis ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu yakalanan bir diğer şüpheli M.K.'nin ise AŞTİ'ye gittiği ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı 'nın yoğunluğundan faydalanarak yankesicilik yaptığını belirledi.

5 BİN TL YETMİYOR

Şüphelinin, Ankara'ya gelen yolcuların bagajlarını almaya yöneldiği sırada vatandaşları sıkıştırma yöntemiyle ceplerinden paralarını çekerek aldığı ve olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Yakalanan yankesici M.K.'nin ifadesinde "Mesleğim bu ne yapayım aylık 5 bin TL bana yetmez" dediği belirtildi.

Polis ekiplerinin, güvenlik kameralarını detaylı olarak incelemeleri sonucunda yakalanan şüphelilerden, C.Ö., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA