Batıkent'teki Köpek Katliamı ile İlgili 1 Kişi Gözaltına Alındı

Batıkent'teki köpek katliamı sonrası flaş gelişme: Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Batıkent'teki Köpek Katliamı ile İlgili 1 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Batıkent 'teki katliam sonrası 1 kişi gözaltına alındı.

Önceki gün akşam saatlerinde Ankara 'nın Yenimahalle İlçesi Turgut Özal Mahallesi 'nde bulunan bir parkta 13 köpek zehirlenerek öldürüldü. 7 köpeğin kayıp olduğu ve 6 köpeğin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Söz konusu korkunç olay ile ilgili polis ekipleri tarafından bir inceleme başlatıldı ve inceleme sonrası 1 kişi gözaltına alın dı.

MANSUR YAVAŞ 'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir.”

İKİ KİŞİ GELDİ

Çevrede buluan bazı vatandaşlar , beyaz bir araçla 2 kişinin geldiği ve parktaki köpeklere zehirli tavuk vererek onları katlettiği aktarıldı.

Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Onur Kurulu Başkanı ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, yaşanan olay sonrası şu açıklamaları yapmıştı:

“Ölen hayvanlarımızın vebali Meclis’teki vekillerin de omuzundadır. Yıllardır hayvan haklarına ilişkin kanunun düzenlenmesini istiyoruz. Yasa tasarısı bir an önce düzenlenmeli, belediyeler ceza kapsamına alınmalı, hayvanlara şiddet gösterenler, katledenler hapis cezası ile cezalandırılmalı. Yoksa bu katliamların önüne geçilmez”

Kamubulteni.com  | Ankara