Adalet Bakanlığı Personel Alımı | En Az 2500 İcra ve Zabıt Katibi Alımı Yapılacak İşte Şartlar 2021

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından katip alımı yapacak. En az 2 bin 500 katip alımı bekleniyor. Başvuru bilgileri ve detayları yazımızda.

Adalet Bakanlığı en az 2 bin 500 civarında katip alacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül personel alım müjdesi verdi. Bakan Gül, Türkiye genelinde adliye ve cezaevlerine 13 bin 202 personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapılacak alımda en fazla kadro infaz koruma memuruna, en fazla ikinci kadro ise zabıt ile icra katipliği kadrosuna verilecek. İKM alımı detayları şartları için TIKLAYIN

İCRA VE ZABIT KATİBİ ALIMI

Adalet Bakanlığı'nın 81 şehirdeki adliyelere icra ve zabıt katibi alımı yapacağı açıklandı. En az 2 bin 500 alım yapılacak. Kadın erkek katipler ve katip adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Yapılacak alımda şartlar şu şekilde olacak:

YAŞ ŞARTI

Yaş şartında KPSS'ye girilen yıl dikkate alınacak. 35 yaş şartı var. "657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,"

MEZUNİYET

Katip alımında mezuniyet en az lisedir. Lise, ön lisans ve lisans mezunları ilana başvurabilir.

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak, 

KPSS ŞARTI

Katip alımında KPSS şartı aranır. KPSS şartı ise 70. Birçok aday şartın 60 olmasını istiyor. Sizce kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

İLAN NE ZAMAN?

Bakan Gül ilan müjdesini bugün verdi. İlanın kısa sürede yayımlanması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamu Personel Alımı Haberleri