KATÜ'den 74 Öğretim Üyesi Alım İlanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince öğretim üyesi alınacaktır.

KATÜ'den 74 Öğretim Üyesi Alım İlanı

Başvuru işlemlerini gerçekleştirecek adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma ilkeleri ile ilgili yönergesinde talep edilen özellikleri taşıması gerekir.


KATÜ Unvan Bazlı Başvurular Nereden, Nasıl Yapılır?

  • Doktor öğretim üyesi kadrolarında kurum içi başvurular http://bys.ktu.edu.tr/ kurum dışı müracaatlar ise https://online.ktu.edu.tr/ adresi üzerinden online bir şekilde gerçekleştirecek olup diğer taraftan adaylar 2547 sayılı kanunun 23. maddesinde yer alan kriterleri yerine getirmeleri gerekir. 
  • Düzenleyecekleri dilekçelerde başvurdukları kadroyu açıklayarak, ekinde ise 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği ile ÖSYM Başkanlığı tarafından geçerliliği kabul edilmiş dil belgesi ile lisans ve yüksek lisans ve varsa doktora diplomalarının onaylı örnekleri ile özgeçmiş yayın listesi ile yayınlarından oluşan dosyayı personel dairesi başkanlığına bizzat teslim etmeleri ya da göndermeleri gerekir, 
  • Doçent kadrosuna kurum için başvuruların gerçekleştirilmesi http://bys.ktu.edu.tr/ adresi üzerinden ve kurum dışı başvurular ise http://online.ktu.edu.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak, diğer taraftan adaylar başvurdukları ana bilim dalını açıklayan dilekçelerinin ekinde doçentlik belgeleri ile nüfus cüzdan fotokopileri, özgeçmişleri ile yayın listesi ve yayınlardan oluşan bir dosyayı personel dairesi başkanlığına bizzat teslim etmeleri ya da posta adresi ile göndermeleri gerekir. 

Başvuru Genel Açıklamaları 

  • Doktor öğretim üyesi kadrosuna müracaat işlemlerini gerçekleştirecek adayların YDS’den 65 ya da eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puanın eş değeri sayılacak puanı almış olmaları gerekir,
  • Herhangi bir kamu kurumu da çalışan personelin daha önce çalışıp da ayrılmış olmaları durumunda dahi çalıştıkları kurumlar alacakları onaylı detaylı hizmet belgesini de müracaat belgelerine ekleyerek bunu üniversite yönetimine ibraz etmeleri gerekir. 
  • Başvurular, ilan tarihinden itibaren 15 gün süre içerisinde yapılmalıdır. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma ilkeleri ile ilgili yönergeye üniversite web internet sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.