Berat Albayrak'tan Asgari Ücret Açıklaması 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan asgari ücretin vergi dışı bırakılması sorusuna cevap geldi. Bakan Albayrak Yeni Ekonomi Planını işaret etti. İşte asgari ücret açıklaması.

Berat Albayrak'tan Asgari Ücret Açıklaması 2020

Bakan Albayrak 'tan asgari ücret cevabı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın yanıtlaması üzerine meclise bir soru önergesi verdi. Verilen soru önergesine cevap geldi. Gelen cevap ise bugün yayımlandı.

SADECE İŞ HABERLERİ SAYFASI AÇILDI. TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

GÜRER: ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILSIN

Ömer Fethi Gürer önergesinde asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını belirterek bu konuda bir çalışma olup olmadığını sordu. İşte ÖCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 'in verdiği soru önergesi:

BAKAN ALBAYRAK 'TAN CEVAP GELDİ

Soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan cevap geldi. Albayrak cevabında şu ifadeleri kullanıldı:

"İlgi yazı ekinde alınan Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer 'e ait 7/18986 esas sayılı soru önergesinde belirtilen hususlara ilişkin olarak 30 Eylül 2019 tarihinde kamuoyuyla paylaşılan Yeni Ekonomi Programı (2020-2022) kapsamında gerekli düzenleme ve tedbirler hayata geçirilecektir."

Bakan Albayrak 'ın bu cevabına bakacak olursak asgari ücrette vergi düzenlemesi çalışmalarını yapıldığı görülmektedir. 

ASGARİ ÜCRETLİLERE 3 AYDA 1 İKRAMİYE TEKLİFİ

Öte yanda İYİ Partili Lütfü Türkkan tarafından TBMM 'ye , asgari ücretlilerden alınan verginin 3 ayda 1 alınmaması ve 463 TL 'nin 3 ayda bir defa asgari ücretlilere ikramiye olarka verilmesini istedi. Teklifin detayları için TIKLAYIN

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL