Asgari Ücretle Çalışanlara İkramiye Müjdesi 2020

Asgari ücretlileri sevindiren son dakika haberi geldi. TBMM 'de gündeme gelen yeni teklifi le asgari ücretliye 3 ayda 1, 463 TL ikramiye ödenmesi öngörüldü. İşte detaylar.

Asgari Ücretle Çalışanlara İkramiye Müjdesi 2020

Asgari ücrette dikkat çeken hamle.

Asgair ücretliden vergi alınmamasına yönelik son dakika gelişmesi. Geçtiğimiz hafta belirlenen asgari ücret zammı işçi kesiminin tepksine neden oldu. Yüzde 15 'lik zamma tepki gösteren işçiler , asgari ücretten vergi kesilmemesini talep ediyor. 

Daha önce konu ile ilgili bir kanun teklifi hazırlayan İYİ Parti 'nin bu teklifi reddedilmişti. Ancak asgari ücrete gelen zammın düşük olması nedeniyle İYİ Parti yeniden harekete geçti. Türkkan , AK Parti ve MHP oyları ile reddedilen yasa teklifi için partilerle iletişime geçti ve düşük asgari ücret zammı nedeniyle bu konuyu yeniden gündeme getirdi. 

Yeni hamlede vergilerin alınmaması değil , vergilerinin düşürülmesi gündeme geldi. 

463 TL VERGİ KESİNTİSİ VAR

Asgari ücretle çalışan bir işçi , devlete farklı başlıklar altında 463 TL vergi ödemesi yapıyor.

3 AYDA BİR İKRAMİYE

Yeni düzenlemeye göre asgari ücretliden alınan vergilerin 3 ayda bir ikramiye olarak işçilere verilmesi öngörüldü. Yeni düzenlemeye göre asgari ücretlinin maaşından kesilen vergilerin 3 ayda bir işçilere 463 TL ikramiye olarak verilmesi bekleniyor. 

İlk yasa teklifinde AK Parti red oyu kullanırken MHP çekimser davranmıştı. 

DİĞER PARTİLERİ İKNA ÇALIŞMASI

İYİ Parti 'nin bu yasa teklifi için diğer partilerle iletişime geçtiği ve ikna çabası içinde olduğu öğrenildi.

Peki sizce asgari ücretlide her ay alınan verginin 3 ayda bir ikramiye olarak işçilere verilmeli mi? Bu teklif hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KANUN TEKLİFİ SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN