Ahmet Hamdi Çamlı: Kadın Erkek Eşitliği Tantanadır

AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve kadın erkek eşitliğinin tantana olduğunu söyledi.

Ahmet Hamdi Çamlı: Kadın Erkek Eşitliği Tantanadır

Ahmet Hamdi Çamlı: Kadın Erkek eşitliği koca bir tantanadır. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Çamlı yaptığı açıklamada eşitliğin eşya ve hayvanda olabileceğini söyledi. İnsanın eşrefi mahluk olduğunu söyleyen Çamlı, "Eşitlik hayvan ve eşyada olabilir. İnsan eşrefi mahluktur, eşi benzeri olmaz. Erkek ve kadın da öyle" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerinin ardından bir basın açıklamasında bulunan Çamlı, Hürriyet'e şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu hiçbir akıl, göz, izan sahibi ifade edemez. Şekil olarak da eşit değildir, ruh yapısı olarak da eşit değildir, psikolojisi de eşit değildir. Allah nasıl şirk kabul etmezse, insan da kabul etmez. Kadın ve erkeği eşitliğe zorlayanlar en büyük kötülüğü yapanlardır. Onların fıtratına, yani yaradılışlarına müdahale etmemek gerekir. Kadın ve erkeğe birbirlerinin tamamlayıcısı denebilir. Tavuğa horozluk yaptıramazsın, horoza tavukluk yaptırırken, yumurta çıkmaz. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddetten bahsediliyor, bana göre bu da yanlıştır. Şiddetin kadını, çocuğu gibi erkeği de vardır. Erkek şiddet görmüyor mu yani? İlla pazudan olmuyor ki şiddet, kasları birinin elinde, diğerinin dilinde, dildeki kas da önemli."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA