Türkiye Yazma Eserler Kurumu 50 KPSS ile Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türkiye Yazma Eserler Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 50 KPSS puanı ile personel alımı yapılacağına yer verildi. Bugün yayımlanan duyuru ve başvuru detayları haberimizde.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu 50 KPSS ile Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı personel alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. DPB 'de az önce yayımlanan duyuruda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

Alınacak personeller 4/B 'li olarak çalıştırılacak. Duyuruda Restoratör kadrosunda istihdam etmek üzere 30 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu 'na yapılan personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; KPSSP3, puan türünden asgari 50 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının dört katı aday arasına girmek. (Puan sıralamasında en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.)

- Son başvuru tarihi itibarıyla, üniversitelerin taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları lisans bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da üniversitelerin koruma ve onarım programları ile restorasyon ve konservasyon konularında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.

- 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

İlana başvurular 03.01.2020 -17.01.2020 tarihleri arasında alınacak. Başvurular Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (Süleymaniye Mahallesi Kanuni Medresesi Sokak No:1Fatih/ İstanbul ) adresine aşağıdaki evraklarla birlikte yapılacak.

- Başvuru formu

- Yükseköğrenim diploması/çıkış belgenin aslı, noter ya da mezun olduğu üniversiteden onaylı sureti veya e-Devlet çıktısı. (Yurt dışında öğrenim görenler denklik belgelerini de ekleyeceklerdir.)

- KPSS Sonuç belgesi

- Varsa yabancı dil puanını gösteren belgenin aslı veya onaylı sureti

- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi.

- Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN