KPSS'siz ve 50 KPSS ile 191 Personel Alımı Yapılacak-4/B Personel Alımında Bir İlk

Son dakika haberi: Ankara Üniversitesi ile Aydın Adnan Menders Üniversitesi ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlarda en az lise mezunu adaylar arasından 191 personel alımı yapılacağına yer verildi. Yayımlanan 4/B personel alımı ilanında önemli bir değişiklik yapıldı.

KPSS'siz ve 50 KPSS ile 191 Personel Alımı Yapılacak-4/B Personel Alımında Bir İlk

Ankara ve Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alacak.

Ankar Üniversitesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'siz ve KPSS puan sınırı olmadan mülakatsız şekilde yapılacak personel alımlarında adaylar, hemşire, sağlık teknikeri, eczacı, psikolog, diyetisyen ve diğer sağlık personeli unvanlarında istihdam edilecek.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLANI

Ankara Üniversitesi tarafından yayımlanan ilanda hemşire kadrosuna 83 personel alımı yapılacağına yer verildi. Hemşirelik lisans programından mezunu ve 01.01.1990 ve sonrası doğumlu olan adaylar arasından yapılacak personel alımında başvuru şartları şu şekilde:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- 2018 KPSS (B) gurubu sınavına girmiş olmak.

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. Kurumumuzca kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenler hakkında işlem yürütülmeyecektir.

İlana başvurular Başvuru Formu (Elektronik ortamda doldurulacaktır.), Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, Kimlik Kartı ve  KPSS (B) grubu sonuç belgesi ile yapılacak. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığının (https://pbs.ankara.edu.tr/basvuru) internet sitesinde bulunan başvuru formu 25.03.2020-29.03.2020 tarihleri arasında eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, istenilen belgeler elektronik ortamda başvuru formuna eklenecektir. Şahsen veya adayların posta yoluyla yapacakları başvurular kabul edilmeyecektir.

AYDIN ADNAN MENDERS ÜNİVERSİTESİ İLANI

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından yayımlanan ilanda 108 personel alımı kadro dağılımına şu şekilde yer verildi:

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

- Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranır.

- 2018 KPSS (B) Grubu sınavlarından Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93, Lise mezunları için KPSSP94 puanı esas alınacaktır.  (Eczacı kadrosu için KPSS şartı istenmiyor)

-Sınav tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak,

-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi gereğince, sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1(bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler. Hükmüne uygun olması.

İlana başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Hastane Başmüdürlüğü, Kepez/AYDIN adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacak.

Başvuru Formu (www.adu.edu.tr adresinde temin edilecektir.)

2018 KPSS Sınav Sonuç Belgesi

Öğrenim Belgesi

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

1 Adet Resim

4/B PERSONEL ALIMINDA BİR İLK

Üniversitelere yapılan 4/B 'li personel alımında ilk defa internet üzerinden ve posta yolu ile başvuru şekli getirildi. Daha önce şahsen yapılması zorunlu olan başvurular , Ankara Üniversitesi için internetten , Adnan Menderes Üniversitesi için posta yolu ile yapılabilcek.

TÜM İLANLAR İÇİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN