Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mülakatsız Büro Personeli ve Teknik Personel Alımı Yapıyor

KAramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda tekniker, teknisyen ve büro personeli kadrolarında istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mülakatsız Büro Personeli ve Teknik Personel Alımı Yapıyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi büro personeli ve tekniker teknisyen alacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu ilan sayfası üzerinden bugün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda büro personeli , tekniker ve teknisyen kadrolarına mülakatsız personel alımı yapılacağına yer verildi. Üniversite Rektörlüğü ve bağlı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere; 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar”da yer alan ek 2’nci maddesinin (b) fıkrasına göre yapılacak personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Başvuracak adayların yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmak.

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- İstenilen puan türünden en az 60 ve üzerinde puan almış olmak.

- Adayın başvurduğu unvan niteliğine göre KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lise mezunları için 2018 KPSSP94, önlisans mezunları için 2020 KPSSP93 puan türü esas alınacaktır.

- Başvuracak adayların “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Yeniden İşe Alınma başlıklı Ek 1. Maddesinin (b) fıkrasına eklenen “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmü gereğince başvuramazlar. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN BAŞLADI

İlana başvuru yapacak adaylar 25 Aralık 2020 tarihine kadar https://kmu.edu.tr adresindeki başvuru formunu dolduracak ve başvurusunu internet üzerinden yapacak.  İlan metni için TIKLAYIN.PDF